IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да отслабвате със спорт според зодията

6 юли 2019 14 15

Различните зодии реагират по-добре на определени физически активности

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Отслабването е много по-лесно, когато методите и спортът отговарят на вашия темперамент. В крайна сметка, ако ви харесва това, което правите, ще ви е по-лесно да се придържате към него и ще сте по-мотивирани. Нека видим кои активности ще помогнат на различните знаци да се справят по-бързо с излишните килограми:

Овен

Овните са много състезателни натури, затова за тях са подходящи спортове и активности, в които трябва да мерят резултати и постижения с други. Бойните спортове и по-ексцентричните занимания, които ще им предоставят предизвикателство, са идеални за тях.

Телец

Телецът обича удобството и да си стои в зоната на комфорт. На него му трябва нещо не толкова драстично, което да изпълнява всичките му условия за време, темпо и обстановка. Подходящи за него са танците или джогингът, който той може само да практикува без да се налага да се съобразява с конкретен график.

Близнаци

Близнаците обичат активностите на открито, предизвикателствата и много трудно успяват да следват един режим дълго време. За да успеят да се поддържат във форма им трябват активности, които постоянно се променят и са непредвидими. Друг вариант е да си направят календар с няколко вида коренно различни спортове, което да поддържа интереса им. Например – джогинг, танци, плуване, някой групов спорт, катерене, каяк и т. н.

Рак

Водата привлича Раците като магнит. Те ще се чувстват най-мотивирани да се занимават с плуване, водна топка, водна аеробика.

Лъв

Представителите на зодия Лъв обичат да са в центъра на вниманието. Те се чувстват най-добре в групови спортове, в които могат да блеснат и да спечелят овациите на останалите – футбол, баскетбол, волейбол.

Дева

Девите са перфекционисти и ако не виждат резултати веднага, лесно се обезкуражават. Те трябва да заложат на интензивни тренировки като кросфит, високо интервални интензивни тренировки и т. н., за да може резултатите да идват бързо.

Везни

Везните обичат баланса. За тях са силно препоръчителни активности като йога, медитация, пилатес, всякакъв тип разтягане.

Скорпион

Скорпионът обича екстремните неща и се нуждае от спорт, който да му покачва адреналина и да има относително ниво на риск – катерене, стрелба, конна езда, бойни спортове. Този знак обича да се състезава, затова е още по-добре да има пряка конкуренция.

Стрелец

Още един фен на адреналина, но на по-премерения риск. Стрелците обичат преди всичко забавленията и искат да им е приятно и интересно. Трябва им някакъв по-свободен спорт, който не изисква дисциплина като в казарма. Приключенският им дух прави тренировките на открито идеални за тях.

Козирог

Стриктни и дисциплинирани, Козирозите се нуждаят от сравнително еднотипна програма, която да им създаде усещане за устойчивост. Те не търсят разнообразие и дори редовните посещения във фитнеса са чудесна опция за тях, тъй като те не се отегчават и обичат рутината.

Водолей

Енергични и много музикални, за Водолеите танците са най-доброто решение.

Риби

Рибите са малко по-мудни, обичат спокойствието и се нуждаят от много силна мотивация, за да спортуват. Най-добре е да заложат на активности като колоездене, медитация или йога.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари