IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на щастливата връзка: бъдете признателни

31 май 2010 08 24

Не толкова важна в случая е любовта, колкото показването й

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Връзките не са лесна работа. Навремето Бийтълс констатираха, че всичко от което се нуждаем е любов, но дали наистина е така?

В много случаи се получава така, че двама души наистина се харесват, но поради редица личностни различия и задръжки, не съумяват да съхранят това, което би могло да се окаже наистина качествено и красиво.

Получава се така, защото всъщност най-важното нещо, нужно за запазване на връзката, е не толкова самата любов, колкото безапелационното й показване и още по-важната признателност.

Ако искаме да имаме истински здрава връзка, ние трябва да доказваме своята обич на партньора си във всеки удобен случай.

По такъв начин ще създадем една хармонична среда, в която той ще се чувства комфортно и сигурно и е сигурно, че ще ни отвърне със същото.

Това за пореден път доказа и американско изследване, което заключи че внимателното отношение може да "циментира" романтичната връзка, но само ако партньорът е признателен за това.

Ръководителката на изследването заявиха, че хората непрестанно вършат някои неща едни за други, но това не означава, че усещането за признателност ще е налице.

Партньорът може да не забележи внимателното отношение или да има различна реакция, за да извлече изгода за себе си.

Например, партньорът, който планира тържествена гощавка или завежда детето в зоопарка, за да може половинката му да си отдъхне, са примери за признателно отношение, което усилва любовта, ако "реципиентът" е благодарен за това.

Могат да се дадат още хиляди примери, но идеята е ясна: бъдете признателни. Не приемайте актовете на обич от страна на вашата половинка „по подразбиране“.

Показвайте й своята благодарност от това, което прави за вас непрекъснато и по този начин, я направите истински щастлива.

Бъдете благодарни за обичта, която получавайте и давайте обич от своя страна.

Най-важното за всеки е той да се чувства значим и обичан.

И ако се постараете да създадете това чувство, той ще ви обича от своя страна, независимо от всички външни обстоятелства и пречки.

КоментариКоментари