IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените се омъжват по любов, стига да не е безработен де....

22 юни 2011 09 30

Вижте какви са нагласите на съвременните, работещи дами

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ех, къде отиде времето, когато единствената работа на жените бе да са красиви, да се разхождат из разни цветни градини и да пускат на мъжете... очарователните си копринени носни кърпички, като знак на благоволението си.

Уви, свърши.

В контекста на съвремието нещата с нежния пол бая са се променили, както и нагласите им за живота.

Ето например, обвиняват ни, че сме меркантилни, а ние изобщо не сме – бихме се омъжили само и единствено по любов... е, стига избраникът да има работа. Еми, в крайна сметка, трябва да се плаща наем, изплаща заем, пък цените на хранителните продукти са скочили до небесата...

Над тези размисли ни наведе социологическо прочуване, направено сред жените от Forbes -Woman.

По негови резултати, 3 от4 жени, че не биха се омъжили за човек без работа, а 65 процента биха се чувствали неловко да сключат брак, ако те самите са безработни.

77 процента мислят, че могат да получат всичко - пълноценна връзка и семеен живот, съпътствани от успешна кариера.

Цели 63 процента обаче признават, че работят 40-59 часа седмично.

62 процента от жените, които имат връзка, осъзнават, че отделят за приятеля си само три часа седмично, а дори и по-малко.

Две от пет жени с връзка посочват, че работят до късно през нощта. Някои обаче будуват и заради любовния живот.

Цели 32 процента от жените изкарват повече пари от партньора си, а половината биха се омъжили за някого, който печели много по-малко от тях. 41 процента обаче не биха го направили.

Ако жените имат един свободен час дневно, 42 процента биха го прекарали сами , а не с партньора си, с приятели или с роднини.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Sunnny ( преди 12 години )
Ама защо започна да се смята за нещо лошо жената да иска стабилен мъж до себе си? ДА, важно е да изкарва пари, защото това ще даде сигурност за бъдещите ни деца. жената не е вол, за да тегли всичко - къща, деца, работа и пари. и не, парите не са единствено условие, но е важно, също както отношението към мен и т.н. Без пари не се живее.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар