IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ето как светът те прави по-секси...

22 юни 2011 12 23

Или какво ни прави самоуверени и съответно - секси в очите на срещуположния пол

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако ме попитате каква е тайната на успешната първа среща... ще ви отговоря веднага! Самоувереността.

Няма по-секси от самоуверените хора, разбира се, когато тяхната самоувереност не е самоцелна, а има зад гърба си добро подкрепление. Като образование, финансова обезпеченост, (квалифицирана) работа и т.н.

Но те не са всичко! Има един аспект от живота, който дарява не само самочувствие, но и много опит, а по-полезен от последния наистина няма.

Пътуването. Неслучайно е казано, че човекът е човек, когато е на път. Пътуванията разширяват хоризонтите, отварят сетивата и очите (буквално и преносно) и много често дават много по-добро образование, отколкото който и да е престижен университет.

За да пътуваш в 21 век не се изискват огромни суми, а само желание.

Всъщност, колкото повече е пътувал един човек, толкова по-атрактивен и интересен е той. Бързо ви давам няколко причини.

Пътуването подмладява

Това изобщо не са врели-некипели, а научно доказани факти.

Всички (възрастни) сме запознати, или неизбежно ще се запознаем, с "феномена" Време.

А именно, че колкото повече свещички върху тортата духаме, толкова по-бързо започва да минава то. Времето лети, често си казваме, и то напълно оправдано. Това е така, защото усещането за време е много по-различно за едно дете, отколкото за "големия" човек, носещ бремето на живота (си) и натикал спомените от детството в дъното на своята памет.

Когато човек пътува до нови дестинации, особено до екзотични земи, той отново започва да се чувства като дете. Не просто заради "сблъсъка" с новата култура и природа и пробуждащото се от тях любопитство, а защото времето тече по различен начин в различните точки на земното кълбо.

Нали помните как си живеят на остров Бали...

Пътуването изостря ума

Клише е, но наистина, не е ли това абсолютната истина? Разбира се, всичко много зависи от нагласата, с която хващаш пътя. Като цяло, според много психолози, дори самата мисъл, която те отнася на някой екзотичен остров, докато седиш пред компютъра в работно време, повишава креативността и развързва въображението.

А когато един ден се озовеш на същия този плаж... Е, значи наистина си го искал и си го заслужил!

И като казвам "пътуване", то не е задължително да бъде винаги зад граница. Понякога най-чудните неща, мигове и хора се намират на броени километри разстояние от нас.

Пътуването е най-вече отворено съзнание.

Как това помага на една първа среща ли? Оказва се, че след основните теми на разговор, като тези за работа и хобита, въпросите, свързани с пътешествия, най-бързо сближават хората.

Опознай местата, които е видял/а събеседника ти и ще научиш най-важното за него/нея. Каква е разликата между човек, който предпочита да лежи на шезлонг пред лъскав хотел в Слънчев бряг (примерно) и такъв, който с удоволствие спи под звездите на Малдивите (примерно)?

Сами си направете изводите.

Пътуването носи сексапил

Това твърдение е свързано с предходното. Всъщност, всичко е доста взаимосвързано, почти като затворен кръг.

Колкото по-самоуверен е човек, толкова повече иска да пътува той. Колкото повече пътува, толкова по-млад се чувства (и съответно - изглежда). Колкото по-млад и енергичен се чувства, толкова по-привлекателен става за противоположния пол. А колкото по-секси е, толкова по-самоуверен става.

Освен да ви пожелая Bon Voyage! Aз вече отпътувах...






Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

Sheherezada ( преди 12 години )
Да!!! :)) Невероятно готина и вярна статия!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар