IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

13-те показателя на опасната онлайн връзка

1 юли 2011 09 00

Отговорете на 13 въпроса, за да разберете...

Снимка: Интернет

Снимка: Интернет

Още преди години, когато на мода бе Myspace, из интернет пространството бяха плъзнали красноречиви картинки с надписи "From Myspace...to Myplace", които се продаваха и като тениски.

Всички много им се смееха, просто защото те достоверно обрисуваха истината и нямаше човек, който да не е флиртувал с друг човек онлайн.

Днес нещата не само че не са се променили, ами дори са загрубели. Фейсбук, и въобще - социалните мрежи, до такава степен промениха разбирането за общуване и съществуване, че буквално всичко минава първо през мрежата. Пазаруване, забавление (музика, кино), секс, бизнес... Ако интернет се срине, всички те биха се сринали с него, и това въобще не е преувеличаване на нещата.

Като едни много любвеобилни същества, хората своеволно раздават (от) себе си и така във Фейсбук можеш да видиш практически всичко от дадена личност. От нейната душевност... до нейното бельо.

Всеки използва и се възползва от благата на онлайн общуването, независимо дали в реалния живот е обвързан или не. То е ясно защо - Фейсбук предлага поле за бягство, в което можеш да забравиш всичко и всички, и да създадеш свой малък паралелен живот.

Всъщност "малък" не е най-подходящата дума, защото много често виртуалното общуване "изяжда" желанието за реалното.

Особено ако сте обвързани и нещо във връзката ви не върви, ще осъзнаете, че сте склонни да пренебрегвате партньора си заради другия, който може и никога не сте срещали. Той (или тя) може да бъде и ваш бивш(а), познат/приятел от гимназията или пък такъв, с който наскоро сте се заговорили в някой нощен бар. Не е никак случайно, че хората вече не търсят телефонните си номера, а директно питат за профил във Фейсбук.

Той предлага неповторимата възможност да надникнеш в чуждия живот, като това неминуемо и несъмнено се превръща в нож с две остриета, от който може да пострадате.

Как да разберете колко опасни са тези контакти с "другата" персона? Нещата са много очевидни, но понякога истината буквално заслепява...

И така, бъдете внимателни или просто се замислете върху живота, желанията и необходимостите си, ако всички отговори на следните въпроси са положителни.

Пазите ли този човек в тайна, защото другите (включително и партньора ви) "няма да разберат"?

Прекалено много ли се стремите да изградите добър...отличен имидж, пред този човек?

Споделяте ли с него неща, толкова лични, че дори сте спестили на половинката си?

Улавяте ли се как ги сравнявате и откривате все повече дразнещи фактори в реалния си партньор?

Прекалено много ли се вълнувате, когато получите съобщение от този човек? Много енергия и вълнения ли "харчите" в очакването си на такова?

Флиртувате ли с него, дори и когато сами себе си убеждавате, че всичко е "в кръга на шегата"?

Ако този човек също има половинка, осъзнавате ли колко ревниви ставате към индивид, който никога не сте срещали?

Усещате ли нарастващо желание този човек да ви харесва и ухажва?

Усещате ли, че колкото повече общувате с този човек, толкова по-отегчени ставате от и в собствената си връзка?

Идеализирате ли го?

Обвинявате ли вътрешно партньора си за това, че сте потърсили (или случайно откритили) друг/а? (Т.е. избягвате ли момента, в който ще трябва да потърсите вина и в себе си?)

Опитвали ли сте да спрете общуването с този човек... но неуспешно?

Осъзнавате ли, че с времето мислите все повече и повече за този човек?

Да х 13? Очевидно е време за равносметки...

Още:

Детектив в любовта - идиот в реалността

Любов, брак или чиста похот?

Направо ми лазиш по нервите!

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари