IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За другата страна на романтиката

12 юли 2011 12 10

Като дълбоко усещане, което всъщност е многопластово, и всеки пласт е наситен с различни емоции...

Снимка: Sеbastian Faena

Снимка: Sеbastian Faena

Ако може да се даде точно определение на романтиката, тя далеч няма да бъде оцветена в розови краски и залята със сладникави цитати от любовни песнички. Романтиката НЕ е това.

Да си романтичен не означава да бъдеш плиткоумен идиот, който изписва "I LOVE U" върху морския пясък, защото така е видял в някой видеоклип или холивудски романс.

Романтиката не е "като на кино". Тя е дълбоко усещане, което всъщност е многопластово, и всеки пласт е наситен с различни емоции, редуващи щастие и тъга. Защото, когато улавяш мига и истински го изживяваш, ти вече предусещаш неговия край.

И в същото време, говорейки за нея, няма как да се избяга от клишетата.

Клишето: влюбена двойка на романтична почивка, в близост до брега. Разходки по залез слънце. Той я е прегърнал силно и двамата са вперили очи в морските вълни, обагрени от последните слънчеви лъчи. Вечерят на плетена масичка върху пясъка, говорят си за всичко и са толкова безумно влюбени, че всеки, който ги вижда, би им завидял. И им завижда.

Истината: влюбена двойка на романтична почивка, в близост до брега. Разходки по залез слънце. Той я е прегърнал силно и двамата са вперили очи в морските вълни...

Бягство от реалността. Втори шанс за закрепване на разклатена връзка, или пък буквално "бягство" - от нестихващите телефони; от приятелите, които вечно имат нужда от компания; от градските изкушения и развлечения, които всяка вечер те отнасят на някой бар.

От работното време, офисните клюки, нагорещените до степен на запалване улици и тротоари... (Клишетата, от които всички бягаме, нали?)

Затова едва ли има по-подходящо място за почивка за (влюбена) двойка от усамотения морски бряг. Морето, подобно на звездите, оглеждащи се в него след обагрения в червено залез, има на какво да те научи.

И го прави, независимо от това дали го осъзнаваме или не. И като отделни индивиди, и като двете части на влюбеното цяло, борещо се срещу клишетата, за да докаже истинността на своите чувства.

***

В галерията горе ви очаква една тематична фотосесия от Vogue Turkey. Джон Кортахарена и Дрий Хемингуей, пред обектива на Себастиан Фаена изглеждат по-истински от която и да е друга "двойка", съчетала се в името на поредната модна илюзия. До такава степен, че дори не обърнахме внимание на стайлинга.

***

Заключението? Направете го сами...

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

see_the_sunshine ( преди 12 години )