IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само за мъже: Осем признака за изневяра при жената

25 юли 2011 06 47

Какви са признаците, които правят впечатление при неочакваното увлечение на нежната половинка?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Да се изневери е най-краткият път до разрив на връзката. Жената пристъпва към подобна крачка тогава, когато се чувства неудовлетворена от настоящата си връзка, когато изпитва липса в отношенията си с партньора си.

Това действително може да се дължи на липса на внимание и разбиране, друг път на нереалистични очаквания от живота. Истината е, че за да продължи да бъде пълноценна една връзка, е необходимо да се отделя специално време за двойката. Другият градивен елемент във връзката е взаимното доверие.

Изневярата, или дори интересът на партньора към друг, обикновено се усеща интуитивно. За разлика от жените обаче, мъжете приемат изневярата на половинката си много по-сериозно. Изживяванията им причиняват буквално емоционална травма. Един мъж много по-трудно би преживял изневярата на жена си, което в повечето случаи води до разрушаване на семейството или разпада на връзката.

Какви са признаците, които правят впечатление при неочакваното увлечение?

Промяна. Промяната може да е във всякакъв аспект и всички едновременно - дали ще започне да се облича по-добре, по-старателно да се приготвя за работа или да тръгне на фитнес. Външността и става особен център на внимание, какъвто не е бил от години.

Охладняване. Изглежда емоционално отдалечена. Докато преди е споделяла проблемите си от работата, интересите си, случилото се, сега с нежелание отваря дума за делничните си преживявания. Липсва желанието за сексуален контакт и дори отказва ласките. Често намира начин да избегне по-интимните моменти.

Съзнателно прикриване.
Излиза на среща, но този път не споменава с кого и отговаря уклончиво на въпроса. Телефонните разговори се провеждат в друга стая. Някак при семейните разговори или тези с приятели не се обсъждат детайли от събития така, както преди.

Не спори.
От седмици нещо ви липсва. Трябва ви известно време, за да се досетите, че напоследък се чувствате по-малко напрегнати и това е заради липсата на поредното скарване, проявен каприз или спор. Всъщност, и сам се улавяте, че това ви тревожи. Преди време я е дразнило как си оставяте чинията на масата след хранене, как четете вестник, докато тя гласи масата, че току-що сложената кърпа е изцапана..., докато сега нищо от това не й прави впечатление. Искате да излезете на риболов в единствения ви почивен ден за седмицита и тя не роптае... Не е типично за съвременната жена да е толкова смирена, нали?!

Губи интерес към семейните ангажименти.
Половинката ви отдавна е спряла да ви чака след работа и вместо да бъдете заедно в малкото време, което ви остава вечер, се отдава на други занимания. Нещо повече, изпитвате чувството, че се натрапвате, когато отидете при нея и подхващате разговор. Проблемът се задълбочава, когато все по-рядко пазарува, готви, не я вълнуват така семейните събирания и проблемите на близките. Не е платена сметката за тока и това въобще не я безпокои. Странно е, когато преди се е притеснявала за всяка подробност.

По-често разговаря.
Дали по телефон или чрез други интерактивни методи, няма значение. Със сигурност събеседникът отсреща я интересува много повече. Ако при забележка, че прекалява, избухне и се нахвърли с обвинения, положението е сериозно.

Закъснения и часове отсъствия от дома. Възможно е да се закъснее след работа по ред причини. Дори понякога се налагат периоди на по-късно приключване на делничния ден, но обикновено, когато закъснението е свързано със служебни ангажименти човек изглежда изморен, гладен и от вратата започва да разказва за случилото му се на работа. По-ведрото настроение, прикритата жизненост и избягването ви е показател за дистанция... Подозренията са основателни и когато започне системно да отстъства по 5-6 часа в събота и неделя.

Чувство на вина. Понякога връзките се изчерпват. Възможно е краят да настъпи неочаквано, но когато връзката между двама души се основава на чувства, отношенията трудно се прекъсват извенъж. Тогава у отклонилият се партньор се появява чувство на вина. Това личи, когато се осъзнава прекрачването на границата и че стореното действително може да нарани. Често това е свързано и с нарушването на собствените усещания за редно и нередно. Кризата е очевидна. Трябва да се поговори сериозно и се реши как ще се развиват отношенията оттук нататък.
 
Още полезно за здравето

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари