IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 мита за сродните души (Част 2)

3 август 2011 14 20

Понякога живеем в пълни заблуди

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продължава от тук

Мит 4: Сродните души трябва да мислят еднакво

Без значение колко ни се иска да е истина, ние просто не делим един и същи мозък. Разбира се, че връзките между сродни души са много по-лесни, дълбоки и смислени, отколкото тези, които не са между такива, но въпреки това те няма как да мислят винаги еднакво.
Много мъже и жени смятат, че „ако сте истински сродни души", трябва да сте „едно" и трябва да мислите и да се чувствате и мислите като един човек, както и да имате еднакво отношение, вкус, идеали...

Това са глупости. Да, разбира се, че светогледите на сродните души са горе-долу еднакви и може да познаете една такава от първия разговор по това, че той просто не свършва и не свършва, но въпреки това, вие сте различни хора. Имате своите отделни вкусове, възприятия и интереси и трябва да уважавате тези на другия.

Сродните души се допълват, не се претопяват една в друга.

Мит 5: Сродните души би трябвало винаги да си казват всичко

Учудващо много хора се разстройват до крайна степен, когато узнаят, че половинките им „не споделяли всичко, а би трябвало, защото сродните души трябва да са колкото се може по-открити един с друг."

Е, да, хубаво е да сте честни един с друг, но също така е хубаво да зачитате чувствата на другия. Вашият партньор изобщо не е длъжен да ви дава отчет на всичките си мисли: защото, в крайна сметка, всеки има право на своето собствено лично пространство, било то дори и ментално.

Помислете, наистина ли искате да кажете на баща си, че забелязвате как започва да оплешивява все повече с всяка година? Или да прочетете на висок глас пред цялото семейство разказа, който тайно написахте в обедната почивка? Някои неща си остават лични. И ние нямаме право да ровим в тях.

Мит 6: Във връзката със сродна душа, всички проблеми изчезват

Изследвания са показали, че 80% от всички любовни проблеми никога не се разрешават. Както казахме по-горе, вие сте отделни хора и винаги ще се случи така, че няма да сте съгласни с другия за нещо. И в това няма лошо! До толкова, до колкото спорът няма да помрачи бъдещето на връзката ви, персоналната ви свобода или здравето ви, всъщност няма нищо лошо в това да спорите!

Следва продължение...

 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари