IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрата рецепта за връзка

15 август 2011 14 25

Съдържа кафе и сладки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Кафето сближава. Колкото и странно да звучи това на пръв поглед, като се позамислим малко, виждаме логика.

Но да поясним. В настоящата статия ще става (и става) въпрос за най-лесния и непринуден начин, по който двама непознати да станат познати и евентуално да завържат по-дълготрайни отношения.

А именно - чрез среща в приятно кафене. Разбира се, колкото и да обичаме кофеиновата течност, тя сама по себе си не може да създаде връзка, но би дала чудесен повод за такава.

Защо и как става работата?

На първо място, срещата над две чаши димящо кафе (и тук не разбирайте кварталното кафене, в което се пие ракия от обяд) е безопасна и икономична. А и в крайна сметка, много по-лесно е да избереш кофи-шоп, отколкото ресторант. Идеален избор е, особено ако не познаваш добре човека, с който излизаш.

Ще бъдете заобиколени от много хора, атмосферата е винаги приятелска, няма да ти (ви) излезе солено. Пък и трудно ще се открие индивид, който да не обича кафе, чай или горещо мляко. С индийската храна случаят е по-различен.

Това от една страна. От друга, кафето дава чудесен повод за продължаване на срещата. Кино, вечеря (или обяд), разходка, може и всичко наведнъж. Нали ги знаете онези безкрайни срещи, които, всъщност, не се случват само по филмите.

Когато ти е приятно с дадена личност, наистина не искаш да се разделиш с нея, та чрез кафето идеите могат да бликнат от само себе си. Най-хубавите идеи идват над чаша кафе, иначе защо го пием в такива количества по време на работа?!

Освен това, кофеинът, както сочат много изследвания, прави хората по-будни и разговорливи, а и няма да се напиеш от притеснение още на първа среща.

До тук: евтино е и стимулира мозъчната дейност. Продължаваме нататък.

Пиенето на кафе и похапването на разни сладкиши всъщност е дейност, която човек най-често извършва с приятели. Така че предлагането на подобна среща само по себе си говори за добри намерения.

Никой няма да иска да пие кафе с някой неприятен за него човек, освен ако не се опитва да заблуди врага.

Да не забравим да припомним, че кофеинът в кафето, чая и какаото е стимулант, който ще разбунтува сърцето и ще енергизира тялото. И все някъде ще трябва да изразходите тази енергия...

Както казахме, примерно в парка или в кино-салона.И с това хубаво време навън...

Асоциациите са повече от ясни.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

Sheherezada ( преди 12 години )
Много вярна статия :) Браво на автора :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар