IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сам на бара? Това е твоето ръководство

2 ноември 2011 10 31

Или как да хванете нещо добро, докато запивате сами на бара

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Случвало ли ви се е да ходите на бар сами? Още тук правим уточнението, че под думата "бар" имаме предвид точно онзи класически бар ала бритиш/айриш пъб - дървен, с плакати на филми от 90-те (поставени в рамки) по стените и много видове бира. Кафенета тип "квартален лукс" автоматично отпадат от категорията "бар". 

Та, случвало ли ви се е? Да предположим, че е по-вероятно да не ви се е случвало, защото в обществото вилнее мнението, че само смотаняците излизат сами. Но вие не се чувствате като такива, нали? 

Всичко ви е наред - изглеждате добре, имате чувство за хумор, имате работа, вероятно все още сте студенти. Така че ако се държите точно толкова нормално, колкото и изглеждате, няма да имате никакъв проблем, ако поседите самички на някой такъв бар.

Разбира се, крайната ви цел ще е да се запознаете с някой приятен джентълмен/дама (в зависимост от собствения ви пол и сексуални предпочитания), така че класическият бар наистина е идеалното място.

Предлагаме ви няколко стъпки, с помощта на които на стола до вашия да привлечете един също толкова приятен човек. А не някоя си лепка, която ще иска да я черпите и ще ви говори за времето или за отминалите избори.

Първо трябва да си набиете в главите следните две неща:

А) Както вече казахме, посещението на бар сам обикновено не се счита за нещо традиционно, така че със сигурност ще направи впечатление на хора, които обичат интересни и уверени типове. А това са хората, които желаете да ви желаят.

Б) Е, какво толкова ще изгубите. ако го направите? Отговорът: точно толкова, колкото стуват 2-3 бири или уискита и малко количество преглътната гордост (особено ако се натъкнете на хора, които не искате да срещате, докато седите сами на бара). Много по-малко, отколкото ако изпиете две бутилки вино или половин литър домашарка сами вкъщи, докато очите ви стават на понички пред лаптопа.

След като тези две мисли са се установили трайно в главите ви, следва практическата част...

Стъпка 1) Никога не казвайте на някого, че възнамерявате да ходите на бар сами. Или ще се опитат да ви разубедят, или ще ви кажат "Ама това е много странно, да знаеш!". Най-лошото е, ако ви попитат "Мога ли да дойда с теб?". Така че - запазете тази информация за себе си.

Стъпка 2) Изберете място, на което знаете, че се събират само готини хора, които се приближават по интереси до вашите собствени. Най-добре е внимателно да селектирате някое ново заведение, защото ако отидете сами там, където обикновено ходите с приятелите си, шансът последните да се появат се увеличава с всяка следваща глътка.

Стъпка 3) Ако избраният от вас обект предлага Happy Hour, отидете малко след него. Шансът посетилите го преди вас да са леко подпийнали и развеселени е много по-голям.

Стъпка 4) Седнете на бара! Повтаряме: на бара! Поръчайте си нещо, което вдъхва респект, а не някое розово коктейлче. Отбелязваме, че е много важно да оставите добър бакшиш на бармана (особено ако наистина е пич). Така, ако до вас се закачи някоя нежелателна особа, ще имате един готин барман на ваша страна.

Стъпка 5) Заемете се с някоя банална дейност, която обаче ще предизвика интерес. Например: водете си бележки върху статия или сценарий, които (уж) пишете и в никакъв случай не учете за изпит. Каквото и да правите, правете го така, че до вас да се приближи някой и да ви попита: "Какво е това?" Избягвайте кръстословици, судоку и оставете смартфона на мира - наистина е банално, ама по неприятния начин.

Стъпка 6) Поставете си конкретна цел, например 2 малки, които да изпиете, без да мърдате от бара. Колкото и странно да се чувствате, не си тръгвайте, преди да сте изпълнили целта си! Мислете за бара като за приятен кофи шоп в Амстердам. От тези никой не бърза да си тръгва, нали.

Бонус: Не излъчвайте отрицателни вибрации, които да предизвикват съжаление.

Стъпка 7) Повтаряйте стъпките, докато не се запознаете с човека, с който ще искате да прекарате остатъка от живота си. Или поне остатъка от вечерта. В крайна сметка, това може и да е барманът, въпреки че ако сте му оставили прекалено голям бакшиш и си тръгнете с него, ще изглежда като една съвсем различна история...

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари