IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нищо лично, просто секс

1 декември 2011 10 30

Малко размисли за секса с предварителен договор

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Катя Дионисиева, info@tialoto.bg

Наскоро си говорих с мой приятел и останах доста учудена от новото му отношение към жените. Попитах го дали има сериозна връзка и той ми каза, че има 2-3 връзки с жени, базирани предимно на секс.

Предварително си уточнявали, че няма да се влагат чувства и след това дълго време поддържали само сексуални отношения. Той твърдеше, че нямал време за нищо сериозно и това го устройвало перфектно.

И тогава се замислих колко много са се променили отношенията между двата пола. Къде изчезна романтиката, любовта, вълнението от срещите с любимия? Остана просто един секс.

Не може мъж на 33 г. да няма нужда от жена, която да обича, да споделя с нея, да има непрекъсната нужда от нея. Как изведнъж станахме толкова прагматични – просто "само секс"?

Без нищо друго.

Някак си сексът се превърна в хапчето против депресия, успокоителното ни или краткото забавление след дългия работен ден. Напрегнат си, имаш нужда от някой, обаждаш се и хоп девойката пристига. Говорите си, правите секс, викаш и такси и готово. Колко удобно. А най-интересното е как предварително можеш да накараш някой да ти обещае, че няма да се влюбва в теб, че няма да иска да те вижда по често, че няма да те обича.

Все едно подписваш договор и си длъжен след това да спазваш клаузите в него. Вид сделка. Аз ще те чукам, но ти няма да искаш друго от мен. Не мисля, че повечето жени биха спазили предварителните условия.

Не можеш да забраниш на сърцето си да обича .Може би се съгласяваме на тези условия с надеждата, че нещата след това ще се променят. Да, ама те не се променят и накрая просто трябва да си тръгнеш и да се надяваш, че следващия може пък да иска нещо повече от секс.

Има и такива, които са богати на обещания, но бедни на действия. Докато не те вкара в леглото си, ти сваля звезди, а след това изведнъж изчезва. Глупаво е да се полагат толкова усилия просто за един секс. Вкарваш се в някакъв филм и през цялото време знаеш какъв ще е края.

Е, ако се представиш добре, получаваш бонус – 2-3 повторения и чак тогава ти бият шута.

Забелязвам, че напоследък около мен все повече мъже действат по този начин. Мъже, които познавам и, които преди известно време бяха влюбчиви, обичащи и понякога страдаха, заради някоя жена.

Сега са се превърнали в машини за секс. Звънят ти, питат те дали имаш възможност, взимат те, секс – 1 час и после кой от къде е. Даже една моя приятелка и тя така започнала да действа.

Вижда се с мъжа в който преди известно време беше влюбена, но вече й писнало да го чака, да му звъни, да иска нещо повече от него. Сега просто му звъни, правят секс , дори без да си говорят и тя си се прибира вкъщи задоволена и щастлива.

Седя си и вече започвам да си мисля, че съм старомодна и изостанала. Разбирам, че понякога наистина хората имат нужда само от секс. Изнервен си, изморен, отегчен от всичко и ти се иска просто да се отпуснеш за малко и след това да не даваш обяснения, да не те тормозят, искаш просто да се прибереш и да забравиш. Но ако това се превърне в постоянния ти начин на живот някак си е странно. Само секс, без никакви чувства не е това, което искам за себе си или за някой около мен.

Не искам да чувам никога от някой мъж: 'Нищо лично, просто секс."

А вие?

Автор - снимка

КоментариКоментари

Sheherezada ( преди 12 години )
Идеалният вариант в днешно време. Просто е удобно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
g.t ( преди 12 години )
...в момента се боря с това. За човека срещу мен явно беше "нищо лично само секс", е изненада за мен не беше. Към това прибавям и чуството, когато го видях обиявил новата си връзка и 100-те пожелания за щастие на стената във Facebook. Чуствам се обидена. Не съм убедена, че мъжете го приемат също така, по-скоро се боят да го признаят. Няма такова нещо като секс без капка емоция...а и до къде точно ще стигнем ако сексът е вписан в графика ни заедно със последната среща за деня?...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
denity_k ( преди 12 години )
Жалко, но факт - така си е!.. Лично по мои впечатления обаче, малко са бездушните хора, които поддържат подобни отношения като игнорират на 100% възможността за чувства..Просто много хора, разочаровани вече от досегашните си опити, решават да не дават и съответно да не търсят големи обещания от началото на връзката..правят устното споразумение за "просто секс",но в действителност в съзнанията им е идеята да опитат и да видят какво ще стане, току виж "най-накрая се получило"..Просто първоначалното споразумение "само секс" е един вид превантивна мярка срещу разочарования и предадени надежди и доверие. И това еднакво важи, както за мъжете, така и за жените.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
honeyuk ( преди 12 години )
До lili_belqta: Аман от лесни кифли като теб!! То вече се напълни с такива жени, изглеждат привлекателни ама две приказки на кръст не могат да кажат, на първия етаж никой няма!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
lili_belqta ( преди 12 години )
Аман от емоционални хорица, които четат морал.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
mig1 ( преди 12 години )
НИЩО ЛИЧНО - И ЖЕНИТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПОЧНАХА ПО ТОЯ НАЧИН , ИЗМОРЕНИ МОЖЕ БИ ОТ ЧАКАНЕТО НА ПРИНЦА НА БЯЛ КОН ИЛИ РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ПРЕДИШНИ ВРЪЗКИ. ВСЕ ПАК ДОРИ И ТАКА ДА СЕ ПОЛУЧАВА, ВСЕКИ В ДУШАТА СИ ТАИ НАДЕЖДА ЗА ПЪЛНОЦЕННА ЛЮБОВНА ВРЪЗКА, КОЯТО НЯМА ДА СЕ ОСНОВАВА САМО НА СЕКСА .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dimcheto ( преди 12 години )
Споко бе хора, нищо лично, просто секс. Това е новата мода, и сред мъжете, и сред жените. Аз, например, също съм на този принцип, макар, че с времето осъзнах, че и без това мога. Докато се влюбвах и страдах от загубената любов, докато си мислих, че мога да убедя и партньора си, че няма нищо лошо във взаимността, се уморих да го правя и да вярвам, че хората могат да попаднат на някого, с който лесно ще споделят живота си и смисъла му. Уви, това е доста трудна задача, колкото и да е приятно и забавно понякога, колкото и да носи удовлетворение. По-лесно е всичко просто да е секс, обаче да си говорим, да си споделяме, да се впускаме в романтика, това вече отива в онази крайност, в която отношенията ще се превърнат във връзка, и тя няма да е просто сексуална, или физическа. Един човек би могъл да бъде щастлив и без любовта да обърква живота му, без да се налага да се съобразява или настройва към партньора си, би могъл да е щастлив, и трябва да е щастлив сам със себе си. Така, като се почувства щастлив със себе си, ще може евентуално да се почувства щастлив и с присъствието на друг в живота си, но е много важно да опознае себе си и да знае какво го прави щастлив, за да може да сподели щастието си. А много често хората не го осъзнават, не го възприемат и затова прибягват до лесния начин, "нищо лично, просто секс".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Shana ( преди 12 години )
и аз съм на това мнение. прекалено често вече връзките се базират на секс, хората някак си се отчуждиха. вярно, харесвам и да сам независима, но границите за независимост почнаха да се размиват и според мен вървим в пагубна посока. хората спряха да се борят един за друг, всеки търси лесния начин. а едно нещо е сигурно - лесният начин не винаги е правилният.P.С. съжалявам за правописните грешки, използвам превода на гбг.бг, защото нямам кирилица на компа в момента.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар