IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кратко и ясно: как да си намериш мъж(е)

9 декември 2011 15 09

Една статия с реални съвети от рални хора

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Внимание: Тази статия е посветена на всички необвързани дами, които искат да си намерят необвързани мъже. Няма значение дали целта им е сериозна връзка, брак или просто флирт и забавление.

Да предположим, че ситуацията ви е следната: петък вечер е. За пореден път сте се събрали с купчината си необвързани приятелки, смучете коктейли... всъщност, не сте Кари Брадшоу и мятате ром с кола и неизбежно подхващате ултимативната тема „Мъжете. Тяхната липса и колко искаме да си намерим".

След някой друг час вече сте полупияни и не усещате как разговорът се е превърнал в едно неспирно мрънкане и оплакване. Познато? ОК, тогава няма да е лошо да хвърлите един поглед на написаното по-долу. И изобщо няма да е зле да вземете и да опитате едно-две неща от изброените – по-добре от поредната моминска петъчна вечер, нали?

Преди всичко, искам да ви уверя, че това не е някаква преведена от Cosmo статийка, а материал, чиито съвети са базирани на реалността: времева, географска социологическа и всякаква, както и на събирателния опит на момичета като мен и всички вас.

Искате да си намерите мъж? Ето няколко добри насоки...

1.Научете се най-после да бъдете уязвими

Знаете ли какъв е генералният проблем на необвързаните момичета (които искат да се обвържат сериозно или несериозно)? Пазят се като от огън. Възможността от отхвърляне им се струва като Ада на Земята. Незаинтересоваността на един мъж може да ги докара до самоубийство. Мисълта как ли ще изглеждат в очите на другите, след евентуален провал ги вледенява. Не дай си боже, някой мъж им каже, че просто не им се кефи! Момичета, ако искате да бръкнете в гърнето с меда, просто няма как да не се поизцапате – така е и с любовта.

Най-после приемете факта, че винаги ще има мъже, които биха могли да ви игнорират – точно както винаги ще има мъже, които вие ще отрежете. И това е най-нормалното нещо на света.

Вие не сте нито жалки, нито грозни или по-малко жени – вие сте просто хора. Затова престанете да се пазите от всякакви емоционални посегателства само и само да не пострадате. Осъзнайте, че пътят към успеха е осеян с несполучливи опити. Никой не го е постигнал, без да се поожули. Затова приемете провала и престанете да се страхувате.

Това неизбежно води до....

2.Започнете да правите опити

Природата е отредила активна роля на мъжете, а пасивна на жените. И, откакто човечеството съществува, е прието мъжът да е този, които прави опита, а жената кротко чака да й пристанат. Разгледано в контекста на новото хилядолетие обаче, това поведение е съвсем нефункционално и безполезно. Както вчера каза една приятелка, „мъжете вече са се изкелеферчиха", което най-общо казано значи: забравете, че ако си стоите кротичко на бара, купища пичове ще се надпреварват да се запознават с вас и да ви черпят питие. Поне у нас.

Кога беше последният път, когато всъщност се запознахте с някого в бар/ клуб/ дискотека? И повярвайте, вината изобщо не е у вашата външност, за което свидетелстват и стотиците приковани у вас мъжки погледи, където и да отидете... които обаче, в повечето случаи просто гледат.

За жалост, културата на запознанства по заведенията (в България) вече отмина. Формулата „Ще изляза, за да ме свали някой мъж" вече не работи. Знаете ли, че у нас в момента на всеки мъж се падат по 2,5 жени? Това ги поставя в доста по-изгодна позиция, не мислите ли? И най-вече – прави ги мързеливи. Затова? Бъдете активни. Харесал ви е някой пич в заведението, където сте излезли?

Погледнете го, усмихнете му се, заговорете го. Какво толкова би станало? Има два варианта – или ще ви върже, или няма да ви върже. При всички положения, няма да настъпи световен апокалипсис, ако се случи второто. Затова нищо не ви коства да опитате. Както мъдро беше казал Ицето на времето: „Който играе – пичели, който не играе – не пичели.". Повярвайте, истинската загуба е когато не опиташ. Защото разликата между активните и пасивните хора е, че първите създават своята реалност, а вторите чакат тя да им се случи. Кое ви звучи по-изгодно?

Защо не пробвате да минете...

3.От Offline в online

Знаете ли колко активни, всеки-ден-висящи-във, верни потребители има Facebook? 800 000 000. Осемстотин милиона хора прекарват огромна част от времето си в мрежата. Горе-долу толкова имат поне един профил в някоя от другите социални мрежи, сайтове за запознанства, чатове и какво ли още не. Чудите се къде са мъжете? В нета! Вече никой не се запознава по заведения, но забелязали ли сте какво се случва в интернет? Тогава защо имате толкова предразсъдъци към онлайн запознанствата?

Та вие самите сте онлайн в момента! Сега е по-лесно да се свържем с даден човек от когато и да е било. Защо не го правите? Миналата седмица сте се запознали с брата на новото гадже на братовчедка си и ви е харесал? Пишете му. Поискате му приятелство във Facebook. Поискайте скайпа му.

И не, не сте жалки и той, ако е искал е можел да ви добави. Изобщо не знаете каква е била ситуацията в неговите очи. Няма нищо страшно в това да започваш онлайн комуникация: вариантите отново са два – или ще откликне или няма да откликне.

Това е! Няма и да е лошо да преразгледате и позицията си относно сайтовете за запознанства. Да, знам че е пълно с кретени, но на всеки 1000 песъчинки, една е от чисто злато. И още, недейте да игнорирате даден човек, който иска да комуникира с вас интерактивно само защото не го познавате, а вие не добавяте непознати и т.н. Един поглед на профила му почти винаги е достатъчен, за да разберете що за човек се крие зад него.

4.Приятелят на приятеля

Онлайн комуникацията е нещо чудесно. И все пак, друго си е да се запознаеш с човек от плът и кръв, нали? Помислете, как сте се запознали с почти всичките си познати? Точно така – чрез други познати. Хората винаги са изграждали своите контакти на принципа „Запознавам се/ запознавам те" и това си е една поведенческа привичка от десетилетия. Няма по-лесен начин да срещнеш нови хора от това да попаднеш с тях в обща компания. Затова – контактувайте.

Може тази вечер, за разнообразие, да пропуснете срещата с 5те ви добри необвързани приятелки и мрънкането, ухаещо на алкохоли изпарения и да излезете с някой друг. Колегите в службата, някой стар приятел, с когото не сте се виждали от години, със съседите, които всеки път ви канят на партито, което ще правят, но вие така и не отивате. Схванахте ли идеята? С колкото повече хора контактувате, толкова повече нови хора ще срещнете.

5.Бъдете реалисти

Известно е, че хора, които имат подобна физическа атрактивност се събират. Както и хора с еднакви ниво на интелектуален багаж се събират. Като цяло, хората харесват хора, които приличат на тях самите. Затова – бъдете реалисти и престанете да търсите мъже, които изглеждат като Брад Пит и Колин Фарел и са почти толкова богати.

Естествено, че трябва да имате своите изисквания, но гледайте те да са реални. Не живейте в приказката, в която си представяте как Чаровният принц идва на белия си кон (или червеното си Ферари) и ви предлага брак и дайте шанс на всички останали. Истинските връзки и контакти се правят с истински, реални хора. Отърсете се от тесногръдието и опитайте да комуникирате с хора, които не отговарят на вашия идеализиран образ.

Ще бъдете много изненадани на какви съкровища може да допаднете. Пък и сексуалната съвместимост изобщо не зависи от физическата красота, професията и финансовата сметка.

6.Не го поставяйте на живот и смърт

Няма нищо, което отблъсква мъжете повече от жена с фундаментална нужда от мъж. Запомнете го добре. Отчаянито се усеща от километри и не може да бъде прикрито дори и от най-майсторския грим и сески облекло. Отчаянието направо ухае. И то изобщо не на секс. Затова, преди всичко -живейте си живота и не превръщайте запознанството с мъж в своя единствена житейска цел. Вие какъв мъж бихте харесали – уверен и сигурен в себе си или хленчещ мухльо? Същото е.

Ами, общо взето това е. Успех и ви пожелавам да прекарате една незабравима петъчна вечер.

Автор - снимка

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Потресающата глупост, че жените били 2,5 пъти повече от мъжете направо ме потресе! Раждат се около 106 момчета на всеки 100 момичета. Съотношението остава горе-долу същото във всички възрастови групи до към 60 години, след което постепенно нещата тръгват да се обръщат, просто щото жените живеят средно със 7-8 години по-дълго от мъжете. Т.е. чутовната глупост, която си изтърсила, не просто е противоположна на истината, но е противоположна В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Баща на момичета ( преди 10 години )
Мило момиче,имате добри предложения и съвети в изказването Ви,но забравяте,рисковете в държава в която престъпността нарасна много,убийци и психопати са плъзнали по улиците,влизат в домовете на хората и ги обират и бият,убиват.Каква гаранция има в големите градове-в заведения,клубове за запознаства и интернет,че давате такива съвети.Не е само да се опариш,а да запазиш живота си.По-добре давайте съвети на младите момичета с всички рискове,а и Вие се пазете-не ги подлъгвайте,защото много от тези млади момичета са в различни депресии,пият лекарства,алкохол,някои се дрогират и могат да станат лесна плячка на престъпници,приструващи се на добри момчета,облечени в маркови дрехи,докато спечелят доверието им и им навредят.Нямат сигурност и защита младите момичета,а и др.хора в тази държава в момента.Вие младите потърсете други начини,сигурни за връзки.Трябва да има клубове за запознанства,но собствениците им да има ясни правила,да проучват хората и да им дават сигурност,а сега на никой не му пука какво ще стане,само да им вземат парите....а и може да дават сведения на престъпници,за да си делят после.Явно не разбирате къде живеете.Само с мечти не става.Живи и здрави бъдете,младежи и се пазете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
svetlio760 ( преди 10 години )
този път без забележки- все едно аз съм писал статията!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар