IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агнешко? Може би друг път!

30 декември 2011 12 00

Младите момчета може да се окажат по-големи играчи от старите пушки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Катя Дионисиева, info@tialoto.bg

Винаги съм си мислела, че е наистина страхотно да си хванеш младо гадже или млад любовник. Може би съм повлияна от мъжките приказки за младото агнешко или това, че е по-добре с 2 девойки на по 20 г., отколкото една жена на 40 г. Много пъти сме си говорили с приятелките ми за предимствата на младите мъже и недостатъците на по-възрастните. Аз съм малко пристрастна, защото съпругът ми е с доста години по- млад от мен и мога да говоря много по въпроса. Хубавото е, че скоро след обсъждането на темата за младите мъже, една наша приятелка, повлияна от моите суперлативи за нещо агнешко, реши наистина да се пробва. За жалост неуспешно.

Запознала се тя преди време с един младеж на 25 г, но не му обърнала нужното внимание. След време помислила и решила все пак да опита. Обади ни се тя, събрахме се и започнахме да мислим стратегия – как да свали девойката този крехък и апетитен младеж? Неприятното в случая беше, че той бил доста костелив орех, имал високо самочувствие и не поддавал на нито една жена. Много се пробвали, но той си оставал непоклатим. Мисията се оказа почти невъзможна. Това са измислици, казвахме и ние, напротив, младежите са най- лесни и се хващат бързо и безпроблемно на въдицата.

Веднага направихме залагане и с общи усилия я накарахме да му напише смс. Просто, но ефективно, класика в жанра. Писа тя, той отговори, после отново, а получи се комуникацията. Разбра момчето за какво става дума, чуха се и по телефона. В общи линии имаше надежда. Тъкмо се успокоих за 50-те си лева, които бях заложила на младежа. Но в разговора с него така и не се разбрали какво ще се случва за напред. Той и казал, че като реши, ще я намери.

Почака тя 2-3 дни, не издържа и му се обади да си уточнят отношенията. Както знаете, на мъжете това им е любимата тема. Като чуят за уточняване на отношения и изчезват на момента. Поговори ли си те, младежът й казал, че оценява прямотата й, но няма смисъл да се виждат или да започват нещо. С две думи я е отрязал. И то по-най брутален начин.

Девойката беше направо шокирана. За пръв път и се случваше някой да я отреже. Като разказваше за случката направо я съжалих. Такова прецакване и то от някакъв смотльо на 25 г – направо не е за вярване. Познавам я отдавна, знам за всичките мъже, с които се е виждала и мога да кажа, че колекцията й е достойна за Лувъра. Всеки един от тях е бил наистина невероятен, а и отношението към нея е било винаги страхотно. Винаги ми е било чудно как такива големи мъже, стават като памук в ръцете й. А сега едно 25-годишно момче я пренебрегна и я направи смешна.

Урокът, който ни даде младежът е, че няма значение колко си велика, колко мъже си карала да ти лазят в краката, достатъчно е един да те прецака и ти срива цялата житейска философия. Никога не трябва да се тръгва към един мъж с нагласата, че е лесен, че ще ти върже непременно, пък дори и до сега да си успявала винаги. Не зная младежа защо постъпи така – може би повлиян от нейната предварителна нагласа, че ще го има на всяка цена, че той е лесна плячка и че едва ли не, би трябвало да и благодари за оказаната му чест. Браво на него! Показа, че въпреки крехката си възраст и нестабилното си финансово състояние, има гордост и достойнство. Показа, че не е лесна плячка и че не всяка жена може да бъде с него. Може би не искаше да бъде така нареченият любовник – играчка на повикване. Не зная, но я прецака така, както никой не го беше правил до сега. Накара я да оцени всеки мъж с който тя се е подиграла или е подценила. Това много промени отношението й към мъжете. И не само нейното, но нашето – на нейните приятелки.

От сега нататък бих се замислила преди да започна да свалям някого – дали ставам за него, какво мога да предложа, как да говоря с него, независимо на колко години и какъв е социалният му статус. Добър урок ни даде 25-годишният младеж. Нека да има и други като него, които да ни напомнят, че не сме велики, а сме просто жени. Не трябва да се разчита на стара слава и предишни постижения. Не трябва да се подиграваме с достойнството на мъжете, пък макар много по-млади от нас. Те не са играчки за временно ползване. Те са мъже, независимо на колко години са .Оказа, се че младежите са по-трудни и по недостъпни от порасналите момчета. За това, внимателно с тях. Поднасят неприятни изненади и дават ценни уроци!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

ДО Катя, с любофффф! ( преди 12 години )
Хахах, ааах! Не мога да отрека, че това четиво доста ме позабавлява! Изводът в края е добър, но Катя не поглеждаме ли малко инфантилно и повърхностно. 1.Защо жена, която е била с тооолкова много (невероятни) мъже, с колекция достойна за Лувъра (с тази метафора предполагам имаш предвид, че нейните мъже са били като археологическите находки там или...?!) ще се занимава с тн смотльо на 25!!! На вашите години не се ли предполага, че трябава да имате здрава връзка с мъж ( като според думите тя е имала и богат избор), който държи на вас, семейство и мислите ви да са насочени на друга вълна?! Така й не се споменава в статията годините ви, но на мен историята ми звучи като обичайните размисли и страсти на жена наближаваща 40те, подтисната че няма на кого да се усмихне сутрин или в случаите когато има той бърза да се облече и да изчезне.2.Някой ще ми дефинира ли: Показа, че въпреки крехката си възраст и нестабилното си финансово състояние, има гордост и достойнство. Не знам как да го разбирам това исказване. Гордоста и достойнството, както и това да си мъж идват от вътре в теб, не от джоба ти или от годините на които си. Доста комплексарко е да се мисли обратното. За да се смяташ за достоен мъж не е задължително да фрашкан с пари или власт или физическа красота и тн. Щом държиш на думата си, на семейството, на приятелите, щом им осигуряваш всичко нужно, за да са щастливи (което обикновенно означава да отделяш внимание и да помагаш в трудни моменти) значи си повече мъж от всеки стар коцкар, красян единствено от придобивките си.3.Макар и трудно срещат се интелигентни и самостоятелни млади момичета. Интересно ми е какво Катя вие може да предложите повече от тях на един млад мъж?!Мнението и въпросите ми не са добре структурирани, но бих се радвал драгата авторка Катя да отговори.Ще ми е интересно да прочета нейното виждане!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sheherezada ( преди 12 години )
Напротив, статията е написана много хубаво! Преди няколко месеца, аз бях изпаднала в подобна ситуация и наистина в такъв момент, цалата ми житейска философия и поглед изобщо към мъжете, ми се промениха.. Бях изпаднала в абсолютна безтегловност и ми трябваше време да се окопитя, както се казва. Така че, много правилно е описан проблема. Само жена, която не е била "клъцвана" по този начин от един "пикльо", не може да разбере статията!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Trinity333 ( преди 12 години )
Тези статии май все по-пропаднали хора почват да ги пишат... Значи, момчето казва на мацката в прав текст, че няма нищо да се получи между тях. Без игрички, без номера, без "да я мине" и да я игнорира... И какво?! Според авторката това значи да те отрежат "по най-брутален начин", да те "прецакат". Може би според нея просто хората нямат право да казват "не"...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар