IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си върнете бившата?

8 март 2012 13 15

В случай, че не искате да продължите напред сам...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако връзката ви с вашата любима е „турболентна" и сега отново сте в период на раздяла, но все пак търсите начин да спечелите доверието и сърцето й отново, прочетете следните съвети.

Преди това, обаче, имайте предвид, че психолозите наричат с термина „циклични отношения" онези, връзки, които са нестабилни и свързани с чести драми и раздели, последвани от събирания. Според тях хората в циклични отношения се чувстват по-неудовлетворени, имат по-ниско самочувствие и повече съмнения относно бъдещето на връзката си, отколкото хората в стабилни връзки.

Мъжете в такива сложни взаимоотношение са склонни да се държат двусмислено по отношение на статута си като обвързани. Трудно заживяват с половинката си, не се решават на брак, а ако се появи бебе, то е по-скоро изненада, отколкото добре планирано събитие.

Някой път те решават да се оженят за жената, но по-скоро в опит да укрепят отношенията и да разрешат конфликтите си с нея. Тази тактика обикновено не е печеливша.

Този проблем по принцип има едно просто решение и то е - не се събирайте с бившата. Множество проучвания, показват че шансовете на вашата връзка не са много добри и ще си спестите много предстоящи главоболия! Все пак, ако настоявате, че чувствата ви към нея не са изстинали и има смисъл да се борите за тази жена, следвайте следните съвети:

1. Говорете „очи в очи" с нея за това, което и двамата очаквате от връзката си. Ако вие искате просто хубав секс, а тя мечтае за годежен пръстен, то пътищата ви неминуемо ще се разделят. Бъдете честни и със себе си и с нея.

2. Избягвайте думите „винаги" и „никога". Когато обобщавате:"Ти винаги се държиш зле с мен" или "Ти никога не искаш сутрешен секс", аргументите ви нямат тежест. Уточнете желанията си, например: "Искаш ли да правим секс сутрин, поне веднъж седмично?".

3. При обсъждане на проблемите, се фокусирайте върху себе си, а не върху това, което тя прави, или не прави. Ако й казвате: "Ти все си в лошо настроение след работа", тя ще започне да се отбранява. Но ако се придържате към вашите собствени чувства: "Иска ми се да не спорим толкова много, когато си легнем", тя ще се замисли върху това.

4. Не се страхувайте да си легнете ядосан. Важните неща се решават трудно, когато сме уморени или емоционално изтощени. Научни изследвания са установили, че сънят може да укрепи и изясни гледната точка по даден проблем и на другата сутрин да имате по-бистра идея как да се справите с проблемите и споровете си с любимата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

soraia ( преди 12 години )
Когато една връзка е приключила не си заслужава да бъде подновена,проста защото агонията ще продължи и вместо да ти останат и малко добри спомени всичко изчезва и остават само лошите моменти.Навремето ми бяхаказали че след любовна раздяла сърцето страда една година!Вярно е !За това щадете си сърцата мили дами!Не се влюбвайте ако можете лесно!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар