IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отървем от бившия веднъж завинаги

4 април 2012 12 35

Ако го искаме наистина

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Неуспешните дълги връзки щяха да са много по-лесни за преживяване, ако можеше бившите ни партньори просто да изчезнат и никога повече да не ги видим отново. Да си кажем истината - малцина са онези, които искрено се радват на компанията на бившата си половинка скоро след раздялата.

В действителност, това е почти невъзможно. Често тези персони продължават да имат косвено влияние върху живота ни чрез общите ни деца, авоари или приятели. Още по-лошо е, когато бившият ни партньор все още е в картината на живота ни поради професионални или финансови причини.

Ето и как да се справите с тази ситуация, ако тя ви изнервя ежедневно.

1. Бившият е бивш поради основателна причина. Не я забравяйте! Дори в един момент този човек да иска да се помирите и да подновите връзка си, не се огъвайте. Няма значение дали внезапно е забогатял, в края сметка връзката ви е история и вие сте на друг етап от живота си.

2. Не показвайте интерес към неговия живот. Сигурно той често ще присъства в мислите ви, но далеч по-добре ще си живеете, ако не показвате загриженост към неговото битие и не разпитвате общите ви познати за него.

3. Намирайте си работа. Ако бившият ви търси контакт с вас, за да ви дразни с новия си живот или пък защото си е внушил, че трябва да ви спечели отново, по-добре си намирайте различни ангажименти, така че да парирате всичките му опити да привлече вниманието ви. Кажете му: "Страхотно е, че те срещнах, но трябва да тръгвам!"

4. Флиртувайте с друг общ познат. Ако все още си нямате нова половинка, а бившият ви ухажва настъпателно, опитайте се да пофлиртувате с някой от общото ви обкръжение, за да му покажете, че сте преминали напред с живота си.

5. Минимализирайте разговорите си с него. Ако животът ви ви среща често с бившия и той всеки път се чуди как непрекъснато да ви заговаря, придържайте се към кратки разговори по същество. Така ще отрежете намеренията му да търси старите пътеки към сърцето ви.

6. Намерете време за себе си. То ще ви е нужно, за да помислите върху екзистенциални въпроси като: "Коя съм аз?" и „Какво искам от живота си?". Колкото по-уверена сте в себе, толкова по-лесно ще се справите с бъдещите срещи и конфронтации с бившата си половинка.

7. Ако бившият ви партньор ви тормози или търси връзка с вас по агресивен начин, не се страхувайте да го спрете чрез законните канали (временна ограничителна заповед). Сменете бравата си, телефона си или направо преместете адреса си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Севим ( преди 8 години )
Мисля си че вече нищо не помага да се отърва от тази лепка.Не вярвам че ме обича,а дори да ме обича ми е все едно,Защото съм си наумила твърдо че не го искам и съм сигурна от 3 години и половина само не знам как да го махна от къщи много е нахален ,лепка, отвратителен .Казвала съм го и в лицето му той като че ли не на него приказвам.Викала съм и полициа след две седмици пак дойде досадника.Само едно знам без любов може да це живее ама с човек когото мразиш не.И друг не търся защото заради него намразих всички миже.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар