IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато излизаш с разведен мъж...

15 юни 2012 09 45

Какво трябва да имате предвид

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Да излизаш на срещи с разведен мъж не е лено. Трябва да внимавате за много неща. Те от една страна са много по-зрели и опитни що се отнася до създаването на връзка и подводните камъни в нея, но от друга - може да имат и по-силна съпротива срещу обвързване.

Ето някои идеи за това как жените трябва да подхождат към такава връзка.

1. Разведените мъже могат да бъдат много добри партньори. Не всички, разбира се, но голяма част от тях са наясно с неща, с които мъжете, които никога не са се женили, не са. Един разведен мъж може да те разбере по много по-добър начин.

2. Не избързвайте. Не действайте отчаяно и припряно, карайте нещата по-леко. Разговаряйте, но не притискайте. Не засягайте темата за миналото му, освен ако той сам не пожелае да ви разкаже за това.

3. Давайте му емоционална подкрепа. Ако току-що е преминал през развод, се опитайте с мекота и деликатност да му бъдете опора. Не го притискайте да се обвърже с вас веднага. Разведеният мъж има нуждата да почувства, че разполага с достатъчно време и лично пространство и когато е готов, ще разберете сами. Ако започнете връзка преди да е готов за това, може да съжалявате за тази стъпка на по-късен етап.

4. Бъдете приятел с неговите деца. Ако той иска да прекарва повече време с тях, не се противопоставяйте. Не го заставяйте да избира между това да прекара времето си с вас и с децата. Той сам ще направи избора в конкретния момент, който ще е най-добър за него, а следователно и за вас.

5. Не ревнувайте от предишната му съпруга. Трябва да приемете факта, че настоящият ви приятел е бил нечий съпруг преди време. Той може и да прави съпоставка между вас и бившата си жена мислено, но резултатът от тази съпоставка ще разберете по това дали показва, че иска да е с вас, а не като го питате въпроси за нея. Може и да говори за бившата си съпруга от време на време. Изслушайте го без да го упреквате и научете повече за самия него от този вид споделяне.

6. Бъдете наясно с това как се чувства. Ако не е преодолял болката от развода, му дайте достатъчно време за това. Ако след този период, вие все още сте привлечена от него, нещата ще се развият от само себе си. Важно е той да поеме отговорността за своята част от вината за развалянето на отношенията с бившата му съпруга. Ако е готов да направи това, той е научил съответните уроци от живота и ще бъде много по-добър партньор в следващата си връзка.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари