IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половинката ви подлудява?

23 юни 2012 06 00

Изследване поощрява позитивното отношение към промяната

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Това се казва печеливша ситуация: ако вярвате, в способността на партньора си да се променя към по-добро, не само ще подпомогне тази промяна у него/нея, ами и ще ви направи по-щастливи във връзката ви. Това докладва скорошно изследване на двойки проведено в Берлин.

Допитване до група хора е показало, че тези, вярващи в положителната промяна у любимия човек, са определили връзките си като по-успешни и по-удовлетворяващи от онези, които не са били убедени, че промени в партньорите им са вероятни. Това важи и за тези, които смятат, че мъжете/жените им имат върху какво да работят за вътрешно-личностните си умения.

По-позитивно мислещите и оптимистите са склонни да възприемат усилията на партньорите си в по-положителна светлина. От друга страна, ако не вярвате, че промяната е вариант, е по-вероятно да пропуснете по дребните ѝ симптоми и така да демотивирате човека, полагащ усилия.

Добрата новина е, че дори и да не сте оптимист и идеалист по природа, можете да използвате тези изводи, за да подобрите връзката си. Поставете си за задача да откривате и оценявате и най-малките подобрения у половинката си, така това има вероятност да се задържи като навик и да направи и вас и него/нея по-щастливи.

А вие сте по-скоро песимист или по-скоро оптимист, що се отнася до промените у хората?

КоментариКоментари