IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кучката и нейната природа

13 юли 2012 12 00

Повод за притеснение или за гордост?

Снимка: The Devil Wears Prada

Снимка: The Devil Wears Prada

В днешно време да бъдеш кучка, не е толкова лошо нещо. Отмина времето, когато, ако някой те нарече така, това автоматично се превръща в повод за сълзи и тъжно настроение. Днес жените кучки са класни, амбициозни, пробивни и талантливи.

Жените кучки и приказките

Ако Пепеляшка беше жива днес, определено нямаше да се примирява с тиранията на мащехата си. И със сигурност нямаше да чака Приказният принцът да я спаси. Кръстницата фея дори нямаше да ѝ е нужна. Пепеляшка днес би изгорила роклите на сестрите си, докато уж ги пере, би отмъкнала техния превоз до бала и би целуната сама Принца на дансинга.

Жените кучки и променящите се времена

По принцип „кучка“ е наименованието на женско куче. В последствие обаче думата се превръща в нарицателно за злобна, злонамерена или похотлива жена. Докато не стигнем до днес, когато да те нарекат по този начин, не означава непременно нещо лошо.

Положителната страна на думата „кучка“

Днес думата „кучка“ не само е част от всекидневната реч, ами се е превърнала в субкултира. Жената кучка днес е силна, независима и уверена. Тя не се страхува да изрази своите виждания, да отстоява своята позиция и ще намери начин да постигне това, което иска. Всъщност да те нарекат кучка днес е повече от комплимент.

Да вземем пример от филмите – във всеки един присъства персонажът на жената-кучка. Тя винаги е от главните герои, винаги получава най-хубавите дрехи и се бори за най-привлекателния мъж. Един от най-запомнящите се и емблематични образи на жена кучка в киното е героинята на Мерил Стрийп в „Дяволът носи Прада“. Тя не само ѝ спечели номинация за Оскар, ами и поддръжнички по целия свят.

Успехът и жените кучки

Анна Уинтур, главният редактор на Vogue, е истински пример за успеха на жената кучка. Тя напуска училище на 16 години без диплома. Всичко, което Уинтър постига е с цената на много труд и усилия. Така че днес, ако тя е кучка, има пълното право да бъде такава, защото сама извоюва положението си. Днес тя е символ на популярна, влиятелна и безкомпромисна жена.

Да бъдеш кучка и къде е границата?

Да се държиш като кучка е приемливо, когато е между приятелки или на шега. Ако бъдеш кучка и го използваш срещу някого обаче, нещата стават грозни. Злонамерените коментари по адрес на някого не се вписват в графата на „готината кучка“. Ако пък обидите продължават по-дълго време, това вече се превръща в тормоз.

Обикновено най-приемливо е да бъдеш кучка със семейството или приятелите си, защото близките отношения помежду ви омекотяват удара. Въпреки това всичко трябва да бъде с граници, защото това са хората, които най-лесно биха се наранили от наистина тежки думи или лошо поведение.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

kick ( преди 11 години )
"Обикновено най-приемливо е да бъдеш *** със семейството или приятелите си" - хахах наистина звучи смешно. Освен това все съм си мислела, че *** значи точно обратното - жена, която отстоява интересите си в обществото и е дори малко крайна, но същевременно се отнася с огромно уважение към семейството и приятелите си и не би си позволила това поведение пред тях. Това е мое мнение все пак...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар