IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на първата среща – добра, лоша или откровено ужасна

23 август 2012 10 00

Финалът също трябва да ви представи в най-добрата ви светлина

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Краят на първата среща е също толкова специален, колкото началото ѝ. Само че в първия случай може да сте изпълнени с очакване и да имате само позитивни емоции, докато във втория – може да ви се иска да не сте виждали въобще човека.

Финалът може да бъде добър, лош или направо грозен. Хубавата среща ви оставя с много хубави емоции, спомени и едно приповдигнато настроение. Лошата – получава се, когато тя не отговаря на очакванията ви и с въпросния човек не си пасвате и се чувствате някак си вътрешно неудовлетворени от преживяния контакт с него. В третия случай имате чувството, че мозъкът ви е увреден, защото сте преживели някаква доста негативна емоция, която не можете лесно да подминете.

Никой не е застрахован от провал, нито пък от щастие, затова ето ви няколко насоки как по най-добрия начин да финиширате срещи от трите типа.

Финалът на една прекрасна среща

Хубавата среща е винаги за предпочитане. Да, вярно е, че не ви се иска да свършва, но пък усещате, че ще има друга и друга. И двамата сте сигурни, че сте намерили сродна душа.

Как да му подскажете как се чувствате:

1. С прегръдка

Ако това е първата ви среща, то може да сте по-предпазливи. Още не се познавате добре и не сте сигурни дали, ако му се хвърлите за целувка, няма да стане неловко или прекалено агресивно.

Затова най-добрият вариант е една прегръдка. Тя е топъл и мил жест, а и е възможност той да ви задържи прекалено дълго в обятията си и сам да инициира целувката.

2. С целувка

Финиширането на срещата с целувка е страхотен вариант. Ако химията между вас е осезаема, часовникът тиктака и наближава краят на срещата... и единственото, което искате е да долепите устните си до неговите. Направете го, но карайте полека. Не си завирайте веднага езика в устата му, а нежно го докоснете по устните...останалото ще стане от само себе си.

3. В леглото

Мъжете си мечтаят за подобни срещи, докато жените се събуждат на сутринта и се чудят дали са достигнали статуса на проститутки. В крайна сметка искали сте го, направили сте го. Много връзки започват по този начин и прерастват в голяма любов, а за някои дори и в брак.

Попаднали сте на мъж, който кара колената ви да омекнат и ви е донесъл оргазъм, за какъвто не сте и мечтали. Какво повече може да искате? Да приключите срещата със секс е малко прибързано, но ако никой не е наранен, няма нищо лошо.

Финалът на една кофти среща

Има голяма вероятност срещата ви да не се развие, както сте желали. Затова не си го слагайте сериозно на сърце и си тръгнете с достойнство.

1. Ще ти звънна някой път...

Естествено, че няма да му се обадите. Това е малко гаден начин за приключване на виждане, защото все пак оставя някаква минимална надежда у другия и той ще тръпне в очакване. Но пък това е най-лесният вариант в подобен случай. Вие влизате в ролята на страхливеца, който не иска да си каже истината в пряк текст, за да си спести някакви конфузни обяснения и евентуални разправии.

2. Изкарах си страхотно ...

Иска ви се да му кажете: „Виж какво, ти си свестен, но няма никаква химия между нас и не ме привличаш като мъж!", но от някаква куртоазия му го спестявате. В този случай вие не го лъжете, но не изпадате в подробности. Не правете намек или не казвайте гласно, че ще се срещнете пак. Вече, ако той обели дума, просто дискретно се отклонете от темата или деликатно откажете.

3. Изтъкнете различията

На финала вметнете, че сте доста различни и ако трябва избройте нещата, които сте дискутирали и по които нямате допирни точки. Използвайте ги за опора на твърдението, че няма смисъл да се срещате отново при условие, че очевидно нямате нищо общо.

Бягство от ужасна среща

Не се случва често, но пък може да попаднете на човек, който ви отвращава и трудно понасяте да прекарате и час в неговата компания. Причините може да са много, но в главата си не правите анализ на неговата личност , а търсите спешен изход от присъствието му.

Ето и три идеи:

1. Измислете си ситуация

Веднага щом го видите и размените с него няколко думи, вие ще сте наясно искате ли да водите някакъв по-дълъг и смислен разговор с този човек. Преценете колко време ще му отделите – 30-40 минути максимум – и си измислете някаква правдоподобна ситуация, която да изисква да си тръгнете на момента. Дръжте се учтиво, макар и лицемерно и дим да ви няма.

2. Помощ от приятел

Вече знаете, че не може да издържите и минута повече. Предварително е добре да сте се уговорили с някоя приятелка, да ви звънне и с кодови думи да ѝ обясните „става ли" или „не става". Той вече е във втората графа, така че е ред тя случайно да мине и да излезе с някаква невероятна история, с която да ви измъкне от срещата.

3. Бъдете откровени

Това е доста трудно, но пък , ако човекът срещу вас има някакъв сериозен проблем в общуването, може да му бъде от полза, да му го изясните.

Кажете му в прав текст какво ви притеснява, без да бъдете груби. Говорете бавно и накрая му кажете, че според вас нищо няма да се получи и за това не е нужно да си губите времето взаимно. Стиснете си ръцете за сбогом и просто си тръгнете.

По какъв начин вие най-често приключвате първите си срещи?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари