IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мит ли е сродната душа

15 ноември 2012 11 40

Наистина ли тя ви допълва изцяло, както се говори?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Дано не сте от хората, които вярват безусловно, че ще срещнат своята сродна душа и всичко ще придобие смисъл; че ще се оглеждат в очите на другия и ще общуват с него телепатично, усещайки магията на чувствата (като във филмите и романите); че с него/нея ще се наслаждаватe на красивия залез, а след това ще заживеете щастливо без аргументи и разногласия докато смъртта ви раздели....

Не искаме да ви разваляме мечтата за тази Утопия, но имайте предвид, че трябва да преодолеете много неща с вашия партньор (хубави и лоши) и да останете заедно въпреки всичко, за да можете да кажете с ръка на сърцето, че той/тя е вашата половинка.

Ето и няколко класически мита за сродните души, в които романтичните натуря са склонни да вярват:

1. Сродната душа е нашата липсваща половинка

Доста е опасно да вярвате в концепцията за двете половинки, които правят едно цяло. Най-много това да ви доведе до тежко разочарование, тъй като няма хора, които да си пасват абсолютно идеално. Много мъже и жени не искат да работят върху изглаждането на противоречията във връзката си, точно защото смятат, че съществува някой „по-идеален" за тях.

Няма човек, който ще бъде "перфектен" спрямо вас. Освен това няма и понятие като „половин душа". Всяка душа си е едно цяло и тя търси друга душа, с нейните цели и особености, с която да сподели мигове на любов, радост, интимност, екстаз, мъка...

2. Сродната душа е магическо лице

Много изненади очакват хората, които вярват, че ще срещнат един определен човек (принца на белия кон или други от този род), ще усетят нещо като магия и двамата с него/нея ще заживеят в един фантастичен свят без проблеми. Ако сте обсебени от подобна идея - избийте си я от главата!

Всички хора си имат своите недостатъци, слабости и понякога наистина досадни навици. В реалния свят, в който хората стават сутрин, ходят на работа, уморяват се, плащат сметки, изнервят се, имат хиляди лични ангажименти и грижи и т.н. магическите личности не съществуват дори и да имат солидна банкова сметка.

В такъв свят ви е достатъчно да срещнете някой, който ще ви бъде лоялен, ще ви обича и ще има желание да израства заедно с вас. Някой, който ще споделя вашите копнежи и ценностна система и покрай, когото ще се чувствате удобно и спокойно.

3. Срещата със сродната душа зависи от съдбата

Да вярвате и да очаквате съдбата да ви срещне с вашата идеална половинка е доста ограничено разбиране за любовта и грешен, пасивен подход към живота, като цяло. Опитвайте се да следвате активен подход към живота, любовта, запознанства и връзките. Не се чувствайте безсилни да направите първата стъпка към някого, предизвикал интереса ви и не чакайте винаги сигнали от съдбата. Тя няма да остави вашата „сродна душа" на прага ви.

Все пак не се хвърляйте на рамото на първия срещнат само, защото не ви се инвестират време, чувства и усилия, в това да намерите по-интересен и подходящ партньор.

4. Връзката със сродната душа е завинаги

Когато се случи да се влюбите, опознайте човека до вас, обвържете се с него, но дори и дамата да се подпишете в гражданското, не вярвайте, че той е ваше притежание и ще бъде с вас със сигурност до края на живота ви.

Истината е, че има „сродни души", които ще бъдат до вас само за определено време и в определен етап от живота ви. Но това не означава, че те не няма да бъдат значими и няма да изиграят важна роля в битието ви.

Никога не е късно да се влюбиш отново или казано с други думи да намериш нова "сродна душа" в живота си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари