IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой какво търси у другия

19 ноември 2012 13 40

Двата пола имат различни изисквания към своя партньор-мечта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ново изследване показва, че когато става дума за намирането на „Човекът", „Единственият" и т.н. определения за мечтания партньор, мъжете и жените "се оглеждат" за много различни неща.

Всеки човек има изградена представа за качества, които неговия възлюбен трябва да притежава. Но този набор от качества се различава в представата на двата пола.

Например, жените казват, че причина номер едно, според която разбират, че са срещнали мъжа с главно „М" е той да им даде емоционална сигурност и да знае как да ги направи щастливи.

За разлика от дамите, мъжете смятат, че причина номер едно, която може да ги привлече и задържи с дадена жена е да са физически съвместими с нея.

Проучването е направено от сайта за запознанства WhatsYourPrice.com. Ръководителя на проучването е установил, че физическите качества също са важни за жените, а актьорът Райън Гослинг е техния пример за перфекния мъж.

Мускулестото му тяло, в съчетание с тъмнорусата му коса и сините му очи са това, което повечето жени (британки) търсят в един мъж.

За мъжете пък идеалната жена има перфектни мерки като актрисата-модел Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Все пак за жените външността на мъжа е далеч по-маловажна от мнението на мъжете спрямо жените, които поставят красотата в началото на своя списък от качествата, които жената с главно „Ж" трябва да притежава.

Ето, кои са петте най-важни причини за жените, които мъжът на живот им трябва да притежава:

1. Да знае как да ме направи щастлива и да ми дава емоционална сигурност.

2. Моите приятели и семейството да виждат в него това, което и аз виждам.

3. Да прави така че и обикновените неща да изглеждат интигуващи.

4. Да споделя моите приоритети в живота, включително желание (или нежелание) за семейство и деца.

5. Да съм привлечена от неговата атрактивна външност и физически да сме съвместими.

Ето ги и петте най-важни качества, които според мъжете трябва да притежава жената на живота им:

1. Да съм привлечен от нейната външност и да си пасваме физически (в секса).

2. Да я обичам толкова много, че да не желая никоя друга.

3. Да знае как да ме направи щастлив и да ми дава емоционална сигурност.

4. Да споделяме едни и същи приоритети в живота.

5. Да се грижи за мен.

Експертката по взаимоотношения Хелън Кройдън коментира анкетата така: "Хората често поставят твърде голям акцент върху определянето на нещата, които "идеалният им любим/любима" трябва да притежава, вместо просто да се наслаждават на романтиката във връзката си с настоящия си партньор. Най-важното нещо е, вашата половинка да ви дава увереност и свободата да казвате това, което чувствате. Между вас да има истинска съпричастност и споделяне."

Хелън вярва, че хората трябва да търсят любовта на живота си по по различен от гореспоменатия начин.

Тя казва: "Гледайте на търсенето на своя идеален партньор като на забавно пътешествие, а не като на гранична зона с тежък пропусквателен режим (на базата на някакви качества). Може да се изненадате и да пристигнете до вашата „дестинация" без дори да очаквате. Не натоварвайте вашия партньор със списъци от качества, които трябва задължително да притежава. Подобни високи очаквания/изисквания могат само да съсипят едни иначе добри взаимоотношения."

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Aida_v ( преди 11 години )
На теория е добре,но иначе който търси идеалното и не е склонен на компромиси,обикновено остава сам.Това важи и за мъжете,и за жените...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар