IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво традициите (не) повеляват

1 януари 2013 13 00

Времената се менят, нравите също

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В динамичния свят, в който живеем много от традициите отпадат и се раждат други. Младите хора се все по-разкрепостени, а женската еманципация промени поведението на дамите и те станаха по-смели, когато се касае за срещи, брак и съвместно съжителство.

Ново изследване на Университета в Калифорния обаче, показва, че мъжете все още смятат за недопустимо дамите да им предлагат брак. В действителност нито един от запитаните господа не го счита за нормално.

Когато обаче въпросът опира до срещи, много от „старите правила" може да отпаднат.

Ето и кои са традициите, с които е редно да се съобразявате и тези, които можете да не спазвате, когато имате/започвате връзка с някое момиче.

Твърдо ДА:

1. Покажете инициативност

„Трябва да покажете, че влагате усилия при старта на някакви отношения. Жените искат романтика, искат да знаят, че са търсени и желани", казва специалистката по човешки взаимоотношения и автор на книгата „Marriage Magic! Find It, Keep It, Make It Last" д-р Карън Шърман.

Обадете се на жената, вземете я от дома ѝ, изберете мястото. Не е нужно винаги вие да планирате къде ще отидете и какво ще правите, но когато покажете, че сте мотивирани и инициативни, добивате увереност и трупате точки пред обекта на желанията си.

2. Отваряйте вратите

Винаги ѝ отваряйте вратата. „Тази традиция показва уважение и обноски", казва любовният експерт Сет Майърс (автор на „Dr. Seth's Love Prescription"). Кавалерите винаги са по-добре възприемани от дамите. Напоследък тези обноски се появяват все по-рядко и винаги прави впечатление, когато един мъже е добре възпитан и показва необходимото внимание и уважение към дамата си дори с тези малки жестове.

Не забравяйте – веднъж не е достатъчно! Това означава, че го правите по задължение.

3. Обадете ѝ се за среща

„Съобщенията не са опция", твърди Стив Сантагати – автор на книгата „Code Of Honor". Жена, която се съгласява да излезе с вас на среща, след като сте ѝ пуснали смс дава индикация, че е прекалено лесна. Когато сте във фаза на първата (първите няколко) среща звъненето по телефона е признак на уважение и желание да се видите с дамата. Текстовите съобщения говорят за липса на истинска заинтересованост.

4. Изчакайте със секса

Ново изследване, публикувано в Journal of Sex Research, направено на 11 000 двойки, показва, че тези, които са изчакали няколко седмици преди да правят секс за пръв път, са по-щастливи във връзките си после.

Друга причина да почакате е следната: Ако получите интимност веднага, после може да нямате мотивация да се видите пак с момичето и това да ви лиши от възможността да я поопознаете.

5. Почакайте със съвместния живот

Изследвания показват, че двойките, които са живели заедно преди да се оженят, са по-нещастни от тези, които първо са встъпили в брак и след това са минали под венчилото, казва д-р Шърман.

Тези можете да пропуснете:

1. 3-дневното правило

„Отървете се от глупавите телефонни правила. Те са остарели и недостоверни.", твърди Сантагати, имайки предвид правилото, че ако мъжът не се обади до три дни след първата среща, значи няма интерес към вас или ако се обади веднага, значи вече е лудо влюбен и почти обсебен

Новото правило е: Обадете ѝ се, когато го почувствате. „Това не означава, че сте отчаян или страхлив", допълва Сантагати. Означава, че сте уверени и знаете точно какво искате.

2. Винаги да плащате сметката

Вие трябва да платите сметката първите няколко излизания, но „винаги" не е някакво правило. „Ако дамата предложи някой път да плати сметката или поне нейната част, оставете я. Тя иска да ви изпрати послание, че е независима. Това обаче, не означава, че всеки път ще го прави", съветва Сантагати.

3. Вечерна среща

„Трябва да се отървем от това скучно излизане по срещи на обяд, вечеря или кафе. Първата среща е специална и тя трябва да ви даде възможност да я опознаете, вместо да зяпате тялото ѝ цяла вечер. Заведете я на по-нетрадиционно място и я накарайте да правите нещо различно", подсказва Сантагати. „Така ще можете да се видите в по-спонтанна обстановка, за да няма място за фалш и премислено поведение".

4. Не говорете за пари

Трудно е да говорите за пари, особено с половинката си. В началото на връзката ви наистина не е желателно, но когато нещата се задълбочат и плановете ви за бъдещето започнат да съвпадат и да се градят заедно, е редно да имате общ бюджет и да си разпределите финансовите задължения в отношенията ви.

5. Да искате ръката от баща ѝ

ОК, това се случва във всички американски филми по традиция. За някои е дори романтично и огромен жест, който доказва на дамата, че човекът наистина иска да се ожени за нея,

Ако ще го правите обаче, трябва да сте убедени, че това е нейното желание и наистина ще я направи безкрайно щастлива. „Традициите отстъпват и се налагат модерните тенденции, в които независимите млади дами сами решават, бе значение от мнението на родителите си", казва Сантагати.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Riterdando. zip ( преди 11 години )
"... са по-нещастни от тези, които първо са встъпили в брак и след това са минали под венчилото" ?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар