IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Долу ръцете и прибери езика!

12 февруари 2013 16 10

Натискането и целуването пред публика кара жените да се чувстват неудобно и дори са готови да зарежат половинките си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Жените търсят внимание и следят усилено поведението на половинките си. Това обаче, може да се окаже нож с две остриета, защото явно предпочитат да получават вниманието насаме, а не на публично място. Ново изследване показва, че близо една четвърт от британските се срамуват да си разменят ласки (разбирайте гушкане и целуване) на обществени места и не биха направили изключение дори и на Свети Валентин.

Проучването е обхванало 2 000 души и и било проведено от портала "Майкрософт
нетуърк". То констатирало че 28 на сто от анкетираните чувствали неудобство, когато други двойки се целуват публично.

„Публичните прояви на привързаност не са продиктувани само от желанието да докоснеш партньора си. Някои от тях предупреждават потенциалните съперници, други са за лично успокоение.

Зоолозите наричат този тип мъже „половинка охрана" , а самата тактика „задържане". Господата, които демонстрират с постоянно докосване и ласки на публични места своите чувства, често са несигурни и искат без думи да пояснят на околните, че обектът на тяхното внимание е зает", обяснява експертът по връзки Трейси Кокс.

Най-омразното за британските жени било публичното опипване, целувката с език, потупването по дупето, гушкането и целувката по устните. А местата според дамите, които са крайно неподходящи за прояви на нежност в публичното пространство, са работата, фитнесът, общественият басейн, автобусната спирка и гарата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари