IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уроци по любов от романтичните филми

8 март 2013 11 00

Вижте какви поуки можете да си вземете от кино сюжетите

Тетрадката, Снимка: outnow.ch

Тетрадката, Снимка: outnow.ch

„Тетрадката" е страхотен романтичен филм с доста уроци по любов, които могат да бъдат извлечени от сюжета му. По принцип романтичните комедии са доста захаросани и винаги имат хепиенд, но въпреки това някои от тях, могат да научат човек нещичко за връзките и за сложните взаимоотношения между мъжете и жените.

Ето и какви поуки можете да си вземете от едни от най-запомнящите се романтични филми от последните години и да ги приложите в любовния си живот:

1. „Тетрадката"

Урок: Опитайте се идете с обекта на желанията си поне на три срещи, преди да се отдадете на страстите по между си. Тези три срещи, че ви покажат колко голяма е химията помежду ви и дали я има изобщо.

От друга страна, ако една искра не се появи още на първата среща, това не значи, че с този човек няма да изживеете най-голямата си любов в живота, както става между Али (Рейчъл Макадамс) и Ноа (Райън Гослинг).

2. „Сексът и градът"

Урок: Научете се да обичате себе си.

След като Тузара не се появи на сватбата си с Кари Брадшоу, тя преоцени себе си, промени интериора на апартамента и прическата си и дори започна нови приятелства. Не подценявайте времето, което инвестирате в себе си. Това време може да ви помогне да разберете кой сте всъщност и каква любов и връзка заслужавате.

3. „Оглупели от любов"

Урок: Дръжте искрата във връзката си жива.

Емили (Джулиан Мур) и Кал Уивър (Стив Карел) имат дълъг, но скучен брак и тя решава да си хване любовник и да зареже мъжа си. Той, обаче, вместо да тъжи за нея, започва да се забавлява и променя напълно имиджа си, благодарение на своя ментор - сваляч, изигран от Райън Гослинг. Не след дълго съпругата е заинтригувана от „реновирания" си мъж и решава да си го върне... Ето защо двама души трябва да продължат да се забавляват и интригуват един друг, дори да са от дълго време заедно.

4. „Винаги в същия ден"

Урок: Връзките имат различни времеви измерения.

Любовта е уникална във всяка двойка. Една любовна история може да отнеме 20 години, за да се развие. Други хора се женят в рамките на няколко седмици или месеца, след като са се запознали, трети имат нужда да бъдат заедно 10-ина години преди да си кажат заветното „да". Не забравяйте, че вашата връзка си е само ваша и се движете според собственото си темпо, без да слушате съветите на околните.

5. „Луда нощ"

Урок: Намирайте време един за друг.

Поддържането на искрата във връзката може да бъде трудно, но пък може да се окаже и доста интригуващо и забавно както при Клер (Тина Фей) и Фил Фостър (Стив Карел). Затова не спирайте да излизате на срещи със съпругата/съпруга си дори да сте заедно от много години.

6. „Хитч"

Урок: Добре е да приемате професионални съвети за любовния си живот.

Хитч (Уил Смит) е "сватовник", който помага на грозновати мъже да си хващат готини гаджета. Истината е, че понякога едно външно мнение за любовния ви живот може да го насочи в правилната посока.

7. „Той не си пада по теб"

Урок: Любовта на живота ти може да е точно под носа ти, а да не я забелязваш.

Понякога най-добрият ви приятел в живота (от другия пол) се оказва човекът, който сте търсили дълго време и не сте осъзнавали, че имате до себе си. Това „преоткриване" се случва и с Джиджи (Дженифър Гудуин) и Алекс (Джъстин Лонг).

8. „Шаферки"

Урок: Знайте си цената.

Ани (Кристен Уиг) се чувства не достатъчно красива, за да бъде сериозна приятелка на красавеца Тед (Джон Хам). Тъй като тя самата не се уважава, той също не я уважава особено. Когато тя намира сили да сложи край на нефункционалните им отношения той започва да я желае по-силно. Ето защо, няма смисъл да си губите времето с човек, който не ви оценява по достойнство.

9. „Грозната истина"

Урок: Намерете някой, който ви обича, такъв какъвто сте.

Не се опитвайте да се правите на такъв, какъвто не сте, само за да се харесате на партньора си. Да се опитвате да удовлетворите очакванията на някого за себе си може да бъде доста изтощително и е напълно ненужно. Вие няма да можете да запазите фалшивата фасада за дълго. Ще се чувствате много по-добре и много по-спокойни във връзка, в която можете да бъдете себе си.

10. „Безкрайният годеж"

Урок: Никога не се отказвайте от човека, когото наистина обичате.

Вайълет (Емили Блънт) и Том (Джейсън Сигъл) се сгодяват, но започват да отлагат сватбата си, защото все им се струва, че не е дошъл подходящия момент за нея. В крайна сметка те стигат до раздяла, за да осъзнаят, че не могат един без друг и че винаги ще има проблеми за решаване, но това не трябва да ги спира да бъдат щастливи. Така че, дори да имате сериозни конфликти с половинката си не мислете, че това е краят на връзката ви. Просто осъзнайте кое е по-важно за вас – битовизмите или отношенията ви?

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Бети ( преди 11 години )
Супер забавна статия :) Мерсииииии
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар