IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкъсван между двама/две и повече любовници

25 март 2013 09 40

Героят на Чарли Шийн - чичо Чарли може да има и 20 любовници без да влага чувства, ала когато чувствата са на лице, трябва да се направи избор

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Като повечето хора, вероятно и на вас ви се е случвало да изпаднете в период на „суша", или казано по друг начин да сте сам дълго време без да имате емоционално и физическо привличане към друг човек (разбира се и без да правите секс, с когото и да било). Повярвайте има и по-лоши времена. Тези, в които сте разкъсани между двама/две или повече любовника/ици. Дилемата "кой/коя да бъде" може буквално да ви побърка!

Как да прецените кой/коя е по-добър/а? Какви са критериите? И вместо да седнете да сравнявате кой/коя е по-добър/а от другия/ата по-добре вижте кой/я е по-добър/а за вас! Само тогава ще можете да прецените кой/коя се вписва най-добре във вашата личност и би могъл/а да ви направи щастливи.

Като за начало си задайте тези въпроси:

1. Какво искам най-много в партньора си и в живота?

Типичен подход, когато има дилема е да се започне автоматично с израза „Той е...", „Тя е...", не му се поддавайте. Започнете с „Искам...". Ако се фокусирате върху техните качества и това, което притежават, то вие ще ограничите желанията си до това, което ви се предлага. Не позволявайте друг човек да моделира желанията ви, затова се фокусирайте върху себе си. След като дефинирате какво искате, можете да напишете на списък техните качества и да видите кой притежава повече от това, което искате.

2. От какво се страхувам най-много?

Обратното на желанията е страхът. Всеки човек крие у себе си някакъв страх, вероятно пореден още от детството му или от опита му до момента. Определете страховете си и погледнете към любовниците си. Кой/коя от тях ще ви помогне да не се сблъскате с него?

3. Какво правя най-добре?

Ако бяхте супергерой, каква сила щяхте да притежавате? Ако ви трябва помощник в делата ви какви черти трябва да има, за да допълва вашия суперпотенциал? Да, в дълготрайната връзка не винаги вие ще сте Супермен, а понякога ще бъдете опората. Но ако погледнете и от двата ъгъла ще прецените с кой се допълвате най-добре.

4. Къде имам нужда от помощ?

Обърнете се към слабостите си. Имате ли проблем с разпределянето на финансите си? Трудно ли взимате решения? Паникьосвате ли се, когато сте под натиск? Прекалено жалостиви ли сте, когато не се налага? Познавайки себе си и признавайки си всички слабости, ще знаете кой партньор може да ви насърчи и мотивира да не ги проявявате. А току виж и да ги промените!

5. Къде се виждам след 10, 20-30 години?

Бъдещето не може да се предвиди и има куп събития, които може да преобърнат живота ви, ала това не означава, че не трябва да имате някаква визия за него и дори да го проектирате мислено в главата си. Така ще видите в чия друга визия има място за вашата и с кой/коя точно от вашите избраници можете да я реализирате.

Животът не е перфектен и няма гаранция за нищо. Но когато трябва да избирате между различните си любовници, вие сте най-доброто мерило.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари