IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се измъкнете от неприятна първа среща

11 април 2013 10 00

Ако човекът се окаже не блян, а кошмар

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Някои хора се впускат с охота в приключението наречено „среща на сляпо", но за много други подобен род срещи може да бъдат доста изнервящи и неприятни. Още по-лошо става, когато въпросната среща с непознат, е инициирана от добър приятел.

Влизайки в ролята на сватовник, той смята, че е открил правилния човек за вас, но вие сте на коренно противоположно мнение и още на петата минута след като видите с кого иска да ви обвърже, сте готови да побегнете през глава.

Какво можете да направите в такава ситуация? Единият вариант е, ако откриете, че човекът, описван като блян, е по-скоро кошмар, да се мъчите в компанията му цяла вечер. Другият вариант е да си измислите „план Б", за бърз изход от нелепата ситуация.

Ето и някои идеи по темата:

1. Измислете сценарий за неочакван обрат

Ако сте имали лош опит с друга, подобна първа среща с непознат, то помолете ваш приятел да се намеси в съдбата, ако видите, че и тази среща започва да става катастрофална. Нека той ви се обади по средата на вечерта и да създаде този неочакван обрат (в дома ви има наводнение, откраднали са ви колата, обрали са приятелката ви, майка ви си е забравила ключовете и т.н.), предоставяйки ви удобно извинение да си тръгнете от срещата на момента.

Ако имате актьорски заложби, ще се справите брилянтно със задачата, като я направите да изглежда правдоподобна. В случай, че срещата ви допада, можете дискретно да дадете сигнал на приятеля си (чрез SMS например), че не е нужно да прави тази "животоспасяваща" стъпка.

2. Сами измислете сюжет за неизбежно прекъсване на срещата

Ако не сте се разбрали с приятел за въпросното SOS-повикване, то може сами да се обадите на някой, след което да обявите, че кучето ви е пострадало и трябва веднага да го заведете на лекар. Другият вариант е да се направите на болен от Алцхаймер и да заявите, че напълно сте забравили, че имате уговорка с ваши колеги да обсъждате важни бизнес дела и от това зависи работата ви.

3. Симулирайте алергична реакция

Това е друг лесен начин да се измъкнете от неприятната среща. Винаги можете да се престорите, че нещо в храната не ви е понесло , че ви е заболял стомах; или че ви е прилошало. Идете до тоалетната на заведението и след малко се върнете със зачервен, трескав поглед. Кажете на човека, че се чувствате ужасно зле и че трябва веднага да се приберете да си пиете хапчетата за алергия.

4. Дръжте се невъзпитано

Ако не си падате по подобен род драми, то може да направите нещо по-глупаво, за да накарате човека сам да иска да си тръгне от срещата. Ако сте мъж, правете следното - мляскайте докато се храните, сърбайте си напитките, говорете на висок глас, хилете се шумно, оригвайте се, хвалете се и т.н.

Ако сте жена, се дръжте като ледената принцеса – по снизходителен, егоцентричен начин. Мрънкайте и се оплаквайте за всичко – от лошата храна, през непохватното обслужване, до грозния интериор. Скоро мъжът който ви е извел на среща, ще се чуди как по-скоро да ви отпрати до дома ви.

5. Дръжте се като бабичка/дядка

Оплаквайте се за „множеството си" здравословни проблеми. Карайте човека да ви повтаря по няколко пъти изреченията си, тъй като имате „лош слух". Питайте го за едно и също нещо непрекъснато, сякаш имате склероза и забравяте, че ви го е казал точно преди една минута. Използвайте остарели думи и изрази и т.н.

6. Или се дръжте като зрял човек

А може и да бъдете откровени и да благодарите за вниманието учтиво, че не виждате как може да имате бъдеще като двойка. Този земен и зрял подход може да обиди въпросния човек, но поне ще си спестите всички други сценарии.

7. И все пак не прибързвайте

Съветваме ви все пак да не се оставяте първите ви впечатления да диктуват поведението ви. Много често те се основават на импулс, който може да е грешен. Дайте шанс на другия човек и той може да ви изненада. С течение на вечерта може да прояви някои чудесни качества, които да сметнете за привлекателни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари