IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Флиртувайте без да се престаравате

29 април 2013 08 40

Флиртуването е вид изкуство, което има своите правила

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

На среща сте с желания човек. Наистина го харесвате и искате всичко да мине прекрасно. Трябва да покажете интереса си, но без да прекрачвате границата. Флиртът е златната среда, от която много лесно може да се залитне в неподходящата посока. Не трябва да бъдете нито прекалено сковани и консервативни, нито пък да се самопредлагате и да изглеждате отчаяни в очите на другия човек. За да се представите в най-добрата си светлина, следвайте златните правила за флиртуване. Ето и кои са те:

1.Нежни докосвания. Това е един от най-добрите начини да флиртувате, макар че е доста коварен. Докосвайки деликатно ръката, рамото или крака на човека, когото харесвате, красноречиво показвате вашия интерес. Запомнете обаче, че трябва да го правите фино, без да се престаравате.

2.Използвайте устата си. Тук не говорим за целувки или други по-интимни неща. Става въпрос за разговора, който може да ви представи в много добра светлина. В случай, че не излизате за пръв път с обекта на желанията си, имате предимство. Вече знаете с какво се занимава той, какво обича да прави в свободното си време, какви филми предпочита. Трябва да се възползвате от тази информация и да покажете, че имате общи интереси, които са предпоставка за още и още срещи.


3.Комплименти. Макар да се смята, че жените са по-суетни от мъжете, това не е съвсем вярно. Двата пола еднакво се радват на комплиментите и всяка една жена или всеки един мъж би се почувствал страхотно, ако чуе нещо хубаво за себе си. Не се увличайте и не прекалявайте с комплиментите, за да не изглежда фалшиво. Щом сте на среща с въпросния човек, значи ви е привлякъл с нещо. Хванете се точно за това нещо и действайте.

4.Подавайте верни знаци. Понякога езикът на тялото говори повече, отколкото казват думите. Използвайте различни жестове, с които да покажете на човека, че го харесвате. Не скръствайте ръцете си пред гърдите, защото това означава „заключване”.

Също така не се отдалечавайте прекалено много от обекта на желанията си – все пак искате да скъсите дистанцията, нали така? Стойте леко наведени напред, а ръцете си дръжте до тялото (освен в случаите, когато нежно докосвате ръката му,например). Ако сте в бар и е шумно, това е чудесна възможност да доближите тялото си до неговото.

5.Зрителен контакт. През повечето от времето трябва да поддържате зрителен контакт с човека срещу вас. В никакъв случай не гледайте надолу, защото изглеждате срамежливи или пък настрани, което говори за незаинтересованост. Погледнете го/я уверено и покажете, че наистина имате интерес.

6.Усмихвайте се. Накрая, но не на последно място – усмихвайте се. Усмивката несъзнателно привлича и предразполага другите хора да бъдат по-отворени към вас. Усмихнатият човек винаги е по-хубав.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

( преди 10 години )
Ива ( преди 10 години )
До иво: А кой го е доказал дали можеш да ни кажеш?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
иво ( преди 10 години )
абе, какви са тея глупости!доказано е, че жената превъзхожда мъжа само в два аспекта: заложено й е майчинското чувство и отвътре й идва как да флиртува (въпреки че понякога, според мен, си избира неправилни обекти и това прецаква работата!)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар