IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как финалът се превръща в драма

19 юни 2013 10 00

Фразите, които трябва да си спестите, когато късате с него/нея

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Късането с някого си е неприятна работа, откъдето и да го погледнеш. Мъжете като цяло са по-безпардонни и мразят драмите, така че предпочитат да приключат отношенията си с две думи и колкото може по-тихо и спокойно.

Нежният пол обаче обича драмите! А понякога и без да иска ги създава успешно. И най-безобидните слова на финала, може да превърнат ситуацията в още по-неприятна. Клишетата звучат добре, но вече не са ефективни и в очите на другия са равносилни на обида.

Затова, ако ви посочат вратата или пък вие планирате да си съберете куфара и да изчезнете завинаги от живота му, си спестете напрежението, като избягвате следните фрази:

1. „Никога не съм те обичал/а" - автоматично се превежда като „Да не бях те срещал/а никога". Не правете драма, защото сте наранени. А вие сте наранени, защото сте обичали този мъж/жена. Бъдете честни със себе си и продължете напред.

2. „Нека си останем приятели" - в превод: „Надявам се да не стане неловко помежду ни". Ще стане, зарежете клишето.

3. „Надявам се да умреш сам/а" - разбира се като : „Ще съжаляваш". Клетвите и заплахите никога не са мъдро решение. Запазете тези мъдри мисли за себе си. А и да говорите за нечия смърт е под достойнството ви!

4. „Мога ли да направя нещо, за да променя мнението ти? " - За Бога, говорим за достойнство, не се молете. Неговото/нейното решение вече е взето, уважавайте го и приключете въпроса.

5. „Проблемът не е в теб, а в мен!" - в превод „Заслужаваш нещо по-добро". Това клише вече е толкова глупаво, че нищо чудно да провокира само яд у другата страна и да чуете в отговор: „Иди на психиатър тогава!".

6. „Може ли да остана да живея тук?" - Не, не може, не трябва и не би трябвало да искате. Краят е край.

7. „Имам нужда от пространство" - разбира се като „Не знам какво искам". Избягвайте обобщителни фрази, които търпят много интерпретации. Ако искате да скъсате с партньора си, поне бъдете достатъчно искрени с него и не му давайте празни надежди. В случай, че не знаете какво искате, не късайте още, докато не разберете.

8. „Родителите ми никога не са те харесвали" - Не правете ненужни коментари и не обиждайте, само защото имате такава възможност. Дръжте се на ниво.

9. „Обичам те, но просто не съм влюбен/а в теб" - изричайки това, трябва да се подготвите за бърз отговор на въпроса: „Какво, по дяволите, трябва да означава това?". Не използвайте „любовта" като причина за късане. Звучи наистина абсурдно.

10. „Ще се омъжиш/ожениш ли за мен?" - и това е най-ниската точка на отчаянието. Никога, никога не правете предложение за брак, когато ви напускат. В очите на другия изглеждате просто жалки.

Дори една от причините за раздялата ви да е отлагането на въпроса със сватбата, нима искате да получите предложение, което е изпросено?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари