IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажете си сбогом по цивилизован начин

22 юли 2013 11 00

Как да се разделите с гаджето си без драми?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако обмисляте раздяла с гаджето си, то направете му подарък за сбогом. Ако се чудите какъв – просто се опитайте да се разграничите от грозните сцени, запазвайки добрия тон помежду ви, така че когато емоциите утихнат, да можете с експоловинката да изградите приятелски отношения. Следвайте следните пет принципа и сигурно ще успеете:

1. Не се крийте, когато той/тя ви търси.

Вероятно имате нужда от лично пространство, а и след като сте решили да късате с този човек, сигурно не ви се говори с него точно сега. Ако той/тя иска контакт с вас 24 часа в денонощието, ясно е, че ще трябва да го отрежете в определен момент, но все пак се постарайте да не го/я обидите. Напишете съобщение на гаджето си, че в момента не е удобно да говорите и че при първа възможност ще му/ѝ се обадите. Степента на желание за комуникация с определен човек отразява колко точно го уважавате. Ако ви е досадно да общувате с него, най-вероятно той ще го усети и ще се обиди.

2. Покажете въпросното уважение.

Покажете интерес към този човек като го попитате какво иска от живота си и какво го прави щастлив (извън спалнята). След това се опитайте, колкото и да ви е трудно, да му разкажете какво пък искате вие от живота си и какво вас ви прави щастливи. Наблегнете на разликите в желанията ви, но се дръжте естествено, без да драматизирате или да преигравате.

3. Не поемайте рискове.

Ако решите да правите секс за сбогом с този човек, вземете всички предпазни мерки, така че да избегнете нежелана бременност. Достатъчно е, че поемате емоционален риск, правейки любов с човек, който скоро няма да ви бъде половинка, така че не си навличайте и други беди.

4. Излейте емоциите си в писмо.

Ако все още между вас има недоизказани неща, но нямате сили да говорите открито с партньора си, то напишете му писмо/бележка, в която описвате как се чувствате и я оставете на видно място. Така няма да има опасност да се скарате лошо и да последват грозни сцени.

5. Слушайте интуицията си!

Сериозните взаимоотношения са трудна работа. Не всеки е готов за тях и не всеки мечтае за тях. Ако към момента ви се струва, че нямате нужда от сериозна връзка, последвайте интуицията си и останете верни на себе си. Не обвинявайте другия човек за решението си да се разделите – може би той не е виновен, а проблемът е във вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

специалната жена ( преди 10 години )
не правете секс за раздяла- аз останах с горчив вкус, силно разочарована от липсата на безумната страст-след края умират най-красивите движеци сили на онази невероятната страст...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар