IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога той би оставил жена си заради вас

23 август 2013 08 30

Как да разберете дали надеждите ви може да се оправдаят

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето жени мразят думата „любовница", освен ако не са в тази позиция (а може би и тогава). Жена, която се е захванала с женен мъж, често се терзае, когато той е със съпругата си и колебанията относно бъдещето ѝ с него са денонощни. Да, тя си знае мястото, но това не ѝ пречи да мечтае.

Повечето дами, изпаднали в тази позиция, си остават със статута „любовница" дълго време. Но все пак някои успяват да разведат обекта на чувствата си и да сложат халката.

И докато той постоянно ще увещава своята тайна афера, че ще остави жена си и ще бъде с нея, това си остават празни приказки... или пък не?!

Ето някои знаци, които ще ви подскажат, че той наистина ще избере вас пред законната си половинка и то не само на думи:

1. Ако връзката ви не се базира само на секс

Причините един мъж да изневери на съпругата си са много. Ако той го прави само заради собственото си самочувствие и да гали егото си, „оправяйки" няколко жени, то вие сте просто средство за постигане на целите му. В този случай не очаквайте да ви съобщи, че се развежда.

Ако вашата връзка е прясна и е започнала след някакъв скандал или проблем в неговото семейство, трябва да изчакате. Има голяма вероятност той и законната му половинка да изгладят нещата помежду си, а на вас да каже, че сте „голяма грешка".

Третият вариант е най-вероятният да приключи с развод – той просто е нещастен с жена си. Не само, че нямат активен сексуален живот, но и тя го изтощава емоционално и той вижда във вас спасението.

2. За него вие сте по-важна от семейният му комфорт

Много двойки не са щастливи заедно, но не се развеждат, за да не разстройват децата си. Сред другите причини, задържащи двама невлюбени души, са сметките – ипотеки, кредити и т.н., които и двамата са обречени да изплащат. И ето, че не емоционалните му терзания, а благосъстоянието му може да е причина да не напуска съпругата си.

Ако вашият женен любим не се влияе от подобни фактори и дори ви запознава с децата си и държи те да са наясно с отношенията ви, то шансът да събере кураж да излезе от този нещастен брак е голям.

3. Той не се опитва да си играе с вашето самочувствие и себеоценка

Има мъже, които са нещастни в семеен план, но така и предпочитат да и водят паралелно афера, без да се развеждат. Това обикновено са психопати, които намират начин да изнудват емоционално любовниците си, използвайки техните страхове и желанията им да се почувстват по-красива и по-добра от съпругата му. След като разбере, че аферата му е на път да се разпадне, този мъж започва да убеждава любовницата си, че тя е нищо без него и животът ѝ няма да има смисъл. Той ѝ повтаря, че ще бъде самотна и няма да намери любов никъде.

От друга страна, ако мъжът наистина ви обича, той няма да ви изнудва така и ще иска да направи правилното нещо спрямо вас и семейството си.

4. Дори да я напусне, ще се омъжи ли за вас?

Колкото и да го натискате да остави жена си, ако го направи, това не ви дава гаранция, че вие ще бъдете следващата Госпожа еди коя си. Емоционалните и финансови последици след развода може да са такива, че той дълго да не се замисли за нов брак.

В действителност след години, заклещен в неприятен брак, той може да поиска да се нарадва на свободата си, вместо да бърза да се „окове" отново. Освен това бившата му съпруга може да го е принудила да ѝ плати сериозно състояние и издръжка, именно защото ѝ е изневерявал и той да не разполага вече с достатъчно средства веднага да гради ново семейство. Това не означава, че няма да имате сериозна и истинска връзка, след като най-накрая се е развел, но имайте наум, че трябва да се преминат известни граници и време, преди той да е готов да застане пред олтара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Дрън-дрън ( преди 6 години )
Ако искате да не намразите един мъж, никога не се женете за него :) Така той също няма да ви ... намрази :) Ако ще разведете един мъж, за да го вкарате в следващия му нещастен брак, защо сте го развели? Ако Вие се разведете, за да направите един друг мъж щастлив, защо сте направили своя нещастен? Такава ситуация е параноична - всеки прави едно и също, но очаква различен ... резултат :) Затова ... просто си карайте така, както и докогато е щастливо. Щом не е - не е и .... всеки по пътя си. :) Бракът, казват, е цената, която мъжете плащат за секса, а жените - цената, която плащат за любовта. :) Като дойде "сметката" два и повече пъти, все трябва да ти мине през ум, че някои грешки не стават по-добре, колкото и пъти да се повтарят. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Аз ( преди 10 години )
"Дори да я напусне, ще се омъжи ли за вас?"Мислех, че в България жените се омъжват, а мъжете се женят.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Юнона ( преди 10 години )
До чекмеджелокум: И аз съм за "истинската човешка любов", благословени са тези, които са я срещнали! Но нека не идеализираме миналото! Много от нашите "праведни деди" са били по цял живот заедно просто защото друго не се е допускало, не е било социално приемливо и дори собствените ти родители биха се отрекли от теб, ако решиш да станеш "парясница"... Статията наистина не е особено издържана, но аз не виждам в нея някаква апология на липсата на морал. Тя е само блед опит да се помогне на изпадналата в тежка житейска ситуация жена да се ориентира в перспективите си... И нека праведните първи хвърлят камъка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Сериозно ли?? ( преди 10 години )
"Ако вашият женен любим не се влияе от подобни фактори и дори ви запознава с децата си и държи те да са наясно с отношенията ви, то шансът да събере кураж да излезе от този нещастен брак е голям."?!?!!?!? Кой мъж би запознал децата си с любовницата си, преди да се е разделил с майка им!?!?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
чекмеджелокум ( преди 10 години )
Извинете, бихте ли обяснили на незомбираната част от Вашата публика, целта на описаното в тази статия "упражнение" е ли търсене на успешна технология за разбиване на семейства, или нещо друго!? Успехът в тази игра е развод, така ли!? Кой какво ще допринесе за себе си и за обичаните си близки хора в един такъв сатанистичен театър? И бихте ли били по-оригинални, ако например се престрашите да разбиете културната ни днешна мода на отричане на истинската човешка любов, такава каквато ни е завещана от нашите праведни деди, и да защитите семейството, да защитите верността, да похвалите предаността, себеотрицанието, доживотната духовна единна цялост на двама души в името на собстевоното им щастие и на щастието на техните желани деца!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
jana ( преди 10 години )
рядко съм попадала на по-тъпо нещо. нивото ви е под всякаква критика...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар