IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отървете от досадника

25 септември 2013 08 40

Може да бъдете деликатна и мила, или пък пряма и по-груба

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Отхвърлянето на един мъж никога не е лесна задача. Няма идеален подход в този случай, тъй като всеки човек е със своя индивидуалност. Нещо, което работи при един мъж, при друг може дори да има обратния ефект. Също така трябва да се действа според ситуацията и най-вече според това как се чувствате вие самите. Ясно е, че трябва да разкарате някой мъж. Сега е време да решите дали искате да бъдете груба или да действате по-деликатно. В зависимост от това, вие имате няколко възможни опции. Ето кои са те:

Мило отхвърляне

1. Кажете му истината. Толкова е ясно и просто. Ако това е човек, към когото не изпитвате никакъв интерес, просто му го кажете. Не е нужно да бъдете груби, но трябва да кажете мнението си така, че да не остава място за възражение. Не забравяйте също така, че не дължите обяснение на всеки мъж, който ви харесва, защо вие не му отвръщате със същото.

2. Кажете му, че искате да бъдете приятели. Ако искате да отхвърлите един човек, но не сте сигурни, че искате да го загубите, това е вашият избор. Кажете му, че в момента не търсите обвързване, но бихте искали да останете приятели. Това е най-използваното оправдание на хората, когато не са сигурни в себе си.

3. Престорете се, че се натъжавате от упоритостта му. Тази тактика може да се приложи само при мъже, които са с добър и разбиращ характер. Кажете на досадника, че сте разстроени и натъжени от неговата упоритост, както и че ви пречи да вършите задачите си. Ако мъжът е с добро сърце, той най-вероятно ще се оттегли (поне временно), виждайки, че вие не се чувствате щастлива.

Грубо отхвърляне

Много хора имат навика да изискват обяснения по каква причина ги отхвърляте. Често едно обяснение не стига и след първото трябва да давате още няколко. За да избегнете всичко това, приложете по-твърд подход.


1. Кажете му, че НЕ го харесвате. Когато мъжът се опитва да ви покани на среща, кажете му, че ви дразни с постоянните си опити и че определено не го харесвате. Подхвърлете също, че колкото по-обсебващ е той, толкова по-антипатичен ви става.

2. Отстоявайте решението си. В случай, че мъж, когото сте отхвърлили, ви помоли да излезете отново, е време да бъдете максимално ясни и да отстоявате своята позиция. Първия път сте се опитали да бъдете мили, сега вече не е нужно. Този път е време да кажете на мъжа, че няма начин да излезете с него нито сега, нито след два месеца.

3. Избягвайте човека. Дори мъжът да е привидно симпатичен, неговият напорист подход може да бъде наистина много досаден. Започнете да избягвате натрапника, като го направите по начин, който със сигурност няма да остане незабелязан.

4. Бъдете груби. Ако си имате работа с мъж, който е буквално обсебен от вас, трябва да действате по-грубо. Все пак обаче не трябва да прекалявате, тъй като не се знае до какво може да доведе това. Крещете му, но след това спрете и се направете на разстроена. Кажете му, че всъщност не искате да го правите, но той ви кара да се чувствате безпомощна. Постоянното грубо поведение може да отключи агресия у отсрещния човек, така че имайте едно наум.

5. Премахнете го от живота си. Ако сте опитали много от по-горните точки, но нищо не помага, време е да опитате с пълното игнориране. Не ходете на местата, където може да се засечете, забранете обажданията от неговия номер, блокирайте го в социалните мрежи и така нататък.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
toi e ot klasa mi i izprobwah wsichko ama ne stawa
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Разбирач ( преди 10 години )
@Ралица, какво значи страх те е да не ги нараниш?Да не са от памук.Нямаш си на представа колко по-дразнещо и грубо за тях е да им губиш времето и да ги разиграваш като им даваш сигнали, че може при определени условия да се вземете.Кажи им, че си трогната от вниманието им, но просто не са твой тип. Но много им се кефиш като хора и ако искат, можете да бъдете приятели.Ако пък ти се страхуваш да не останеш без ухажори, които не харесваш, но ти вдигат самочувствието и егото, това е съвсем друг въпрос.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ralica_Georgieva ( преди 10 години )
Ami ako tozi dosadnik e bivshoto ti gadje togava kakvo i sashto edin ot nai-dobrite ti i dvama dosadnici kak da se ottarvesh ot tqx kato te e strax da ne gi naranish
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар