IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с „лудата“ бивша приятелка

15 октомври 2013 10 30

Нейната маниакалност може да премине много граници

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеки човек си има минало. Както вашият приятел не е първият партньор за вас, така и вие не сте първата за него. В това няма нищо лошо, стига от предишните ви връзки да няма последици днес. Понякога обаче миналото се завръща с пълна сила под формата на „лудата“ бивша приятелка, която притеснява вас и вашия любим.

Не е задължително тя да бъде шампион по айкидо, за да ви тормози. Психическият тормоз може да бъде много по-изнервящ и сериозен, отколкото физическият. Едва ли много бивши приятелки, колкото и луди да са те, ще тръгнат да се бият с вас, защото вие имате връзка с „техния мъж“.

Все пак, ако психологичните атаки на „лудата“ бивша приятелка продължават, вижте какво трябва да направите, за да се справите с нея:

1. Не преигравайте. Ревността може да ви накара да се държите незряло, точно както бившата приятелка. Няма смисъл да я приемате като заплаха, тъй като нейното поведение със сигурност действа много отблъскващо на вашия приятел. Може да бъдете сигурни, че тя не представлява фактор, особено ако се държи по този начин от самото начало след раздялата си с вашия любим.

2. Ограничете информацията. „Лудите“ бивши търсят всякакви начини да се докопат до информация за своя бивш, както и за неговата настояща – в случая вие. Затова подсигурете добре своите профили в социалните мрежи и не разказвайте прекалено много неща на хора, които биха ѝ казали. Колкото повече знае, толкова повече злоба ще трупа и ще упражнява по-голям тормоз.

3. Игнорирайте я. Ако тя реши да се свърже с вас или с вашия приятел, просто я игнорирайте. Не ѝ вдигайте телефона или не ѝ отговаряйте на съобщенията. Повечето телефони имат опция за ограничаване повикванията от определен номер, което би свършило идеална работа във вашия случай. Ако и това не помогне достатъчно, може да смените телефонните си номера. Поне в началото избягвайте да се появявате на места, където има вероятност да се срещнете с „лудата“ приятелка. Не се знае как би реагирала тя и какви сцени би направила на публично място.

4. Бъдете честни. Със сигурност вашият приятел не се радва на поведението на неговата бивша, но понякога мъжете могат да останат пасивни и да не вземат мерки. Всъщност най-добрият начин да обезоръжите „лудата“ бивша, е като приятелят ви говори с нея. Понякога един разговор може така да преобърне нещата, че постоянният тормоз и следене да изчезнат за няколко секунди. Имайте предвид, че може да се получи и обратния ефект, затова бъдете много внимателни с този метод.

5. Поискайте помощ. Определено лудо поведение може да се влошава с времето, а не да избледнява. Например, вместо бившата да ви тормози по телефона, може да ви шпионира тайно пред дома или пък вместо да разпитва за вас – да ви звъни от различни номера през цялото денонощие. В този случай става въпрос за поведение, в което няма да може да се справите сами. Затова трябва да поискате помощ от властите и да издействате ограничителна заповед.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари