IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо жените не се срещат с добри момчета

8 януари 2014 10 20

Дамите се оплакват, че искат мил мъж, който да бъде до тях, но накрая винаги предпочитат лошото момче

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Известен факт е, че мъжете трудно разбират жените, както и дамите трудно успяват да вникнат в главите на господата. Може би всеки човек си е задавал въпроса защо неговата половинка или човекът, когото харесва, постъпва по определен необясним начин. Често в този начин няма логика, поне на пръв поглед.

Една от големите загадки за мъжете е защо жените постоянно се оплакват, че всички мъже са измамници и лъжци, а всъщност отбягват добрите момчета. Всеизвестен факт е, че дамите си падат по „лоши момчета“, но не това е единствената причина те да пренебрегват добрите мъже. Ето и истинските причини за това поведение:

1. Добрите мъже изглеждат нереалистични. Понякога добрият мъж е прекалено добър. Женската логика е, че никой мъж не може да бъде наистина толкова добър, освен ако не е светец. Това автоматично настройва жените да се съмняват и да не вярват в добрите намерения на човека до тях.

2. Добрите мъже често не всяват респект. Жените обичат да се разпореждат, но също така обичат да чувстват, че имат истински мъж до себе си. Добрите мъже са склонни на хиляди компромиси, само за да няма скандали. Истината е, че жените не могат да уважават човек, който не може да ги контролира (когато е нужно).

3. Добрите момчета са предсказуеми. Повечето хора живеят еднотипен живот – от понеделник до петък ходят на работа, уикендите излизат и не биха искали да има еднотипност и в техните любовни отношения. По тази причина жените са привлечени от мъже, които са вълнуващи и непредсказуеми – точно обратното на това, което са добрите момчета.

4. Когато жените се страхуват от интимността. Ако една жена има страх от обвързване и интимност (да, има и такива жени), то тя умишлено избягва добрия мъж, защото не иска сериозна връзка. В този случай „лошото момче“ е много по-подходящо, защото с него няма опасност от прекалена интимност, както и това е идеалният начин една жена да засили своето недоверие в сериозното обвързване. Дамите са наясно, че добрите мъже в крайна сметка ще поискат отношенията им да преминат на по-различно ниво и това ги плаши.

5. Добрите мъже не изглеждат добри в леглото. Колкото и странно да звучи, мили и добри мъже не изглеждат толкова способни любовници в очите на жените. Това може да се дължи на факта, че в много от случаите дамите искат техният партньор да е този, който владее положението в секса, а съдейки по държанието на добрия мъж, това няма как да бъде той.

6. Добрите мъже не са толкова чаровни. Понякога те не знаят какво да говорят и как да се държат с жената отсреща, което определено не се харесва на дамите. „Лошите момчета“ от своя страна печелят женските сърца именно със своя огромен чар и изкусни маниери. За съжаление, повечето жени се влюбват с ушите си и обичат да слушат хубави думи (дори те да не са верни).

7. Добрите мъже не изглеждат като надеждна защита. От историческа гледна точка мъжете са тези, които са защитавали жените – физически и по друг начин. Добрите момчета не са достатъчно убедителни в тази си роля. Всъщност всичко е въпрос на баланс – идеалният мъж е този, който ходи по границата между доброто и лошото момче.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Маца ( преди 10 години )
Жените си падат по добри мъже, просто не си падат по ***... А много от смотаняците си мислят, че са най-добрите мъже и затова накрая понякога всички са недоволни ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Бръм ( преди 10 години )
Значи в БГ повечето жени харесват селски бекове, пък после защо има толкова много самотни майки и защо на 100 сватби се падат 50 развода по статистика :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
опарен ( преди 10 години )
Ради ( преди 10 години )
До Blue: Е ти описваш добрите мъже като ***, нямат нищо общо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 10 години )
Абе има си и нещо друго, един мъж просто трябва да бъде поне малко лош. Когато "ножът опре до кокала", така да се каже, трябва да има на кого да се опреш. От доброто момче ако се наложи да станеш "лоша", за да се защитиш или за да поставиш някого на място - ще получиш упреци. От лошото момче - е по вероятно да получиш подкрепа. :)Добрите момчета са наивни, нямат много опит с житейските ситуации и могат да са по-неадекватни. Много от "лошите момчета" са лоши именно защото са минали през това-онова и знаят за какво става въпрос в този живот.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Freya ( преди 10 години )
Жените може и да харесват лоши момчета, но за кратко. Ако става въпрос за семейство, аз бих предпочела добър мъж. Така че стига с тези клишета. А и аз честно казано не познавам жена, която да си пада по "лоши момчета". Също като "мъжете предпочитат ***", пфффффф.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар