IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците на здравата любовна връзка

16 януари 2014 16 00

Как да разберете дали имате успешни и градивни отношения с партньора си?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеки човек, който започва нова връзка, се чуди дали този път ще изгради по-добри и дългосрочни отношения с половинката си, в сравнение с предишния си опит в любовта. Но има ли знаци, които да ни покажат, че се намираме в едни здрави отношения или казано с други думи, че имаме добра връзка?

По принцип човешкият живот се върти около любовта, било то към приятели, семейство или към сексуалните ни партньори.

Факт е, че човек се нуждае от любов в живота си, за да се чувства по-добре и да живее по-щастливо. Всеки индивид се стреми да открие онази любов, онези отношения, които ще му осигурят блаженството и топлината, за които мечтае.

Ако сте се питали много пъти какви са знаците на добрите любовни отношения и какво е необходимо, за да имате една наистина успешна връзка, то ето и факторите, които се отнасят към щастливата любов:

1. Човек трябва да е щастлив със своя любим

В добрата, здрава връзка и двамата партньори са щастливи от това, че са заедно. Влюбените се допълват взаимно и имат балансирани отношения. Те се чувстват желани и привлекателни за половинката си и не се оглеждат за други потенциални сексуални партньори, дори бурната начална фаза на връзката им отдавна да е отминала. В добрите отношения двамата партньори знаят, че са перфектни един за друг.

2. Партньорите спорят понякога, но конструктивно

Споровете невинаги са лошо нещо. В крайна сметка чрез конфликтите се изглаждат много недоразумения. Партньорите в добра връзка също могат да имат редица различия, но те трябва да бъдат разисквани, така че да действат конструктивно на отношенията им. Чрез изразяване на мнението си, влюбените си показват как се чувстват към определен момент и какво наистина искат в живота. Затова не се бойте да коментирате и най-деликатните теми, за да „проветрите“ отношенията си от напрежението, което може да се е събрало. Това помага на връзката в дългосрочен план.

И винаги помнете, че независимо от това кой е започнал спора, неговото бързо разрешение е отговорност и на двамата.

3. Партньорите се обичат безусловно

Партньорите в добра връзка са щастливи, когато половинката им е щастлива. Те се чувстват сродни души и знаят, че щастието не може да бъде едностранно, когато става въпрос за любов. Ако вашата връзка е такава, то вие със сигурност бихте направили много, за да накарате любимия си да се почувства по-добре, дори ако това означава да направите някакви лични жертви.

4. Хората в успешна връзка общуват помежду си

Всяка връзка отлежава с течение на времето, но дори да сте минали фазата на бурните и страстни нощи, това не означава, че трябва да приемате партньора си за даденост. Хората с успешна връзка общуват помежду си, прекарват времето си заедно, опознават взаимно мислите и идеите си. С годините хората се променят като личности и затова е важно двама души да са в крак с промените у другия, за да не се окаже, че вече не го познават. В едни добри отношения, всеки партньор трябва да може да се облегне на рамото на другия, ако се наложи. Добрите партньори също така се мотивират един друг за реализирането на личните си мечти и стремежи.

5. Партньорите се уважават взаимно

Любовта сама по себе си не е достатъчна, за да задържи двама души заедно. И двамата партньори трябва да се уважават един друг, за да е успешна връзката им. В живота си като двойка те ежедневно ще трябва да взимат много решения. А взаимното уважение означава всеки да зачита мнението на другия, преди да вземе някакво важно, дори и лично решение. Ако човек не се интересува от становището на своя любим и винаги прави нещата по своя си начин (както смята, че е правилно) рано или късно той ще започне да доминира над партньора си психологически. Това от своя страна може да доведе до разочарование от връзката и от двете страни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Съмнявам се! ( преди 10 години )
За съжаление, вие описвате идеалната връзка ! Може би, двамата партньори трябва да бъдат физически много привлекателни и умствено много интелигентни за да се обичат така перфектно. Мисля, че интелигентни и красиви жени , като две в едно се намират по често, но за съжаление няма кой да ги оцени напълно. Попадат на някой скрит комплексар или пък егоцентрик, който се старае докато го хареса жената напълно и тогава започва да се налага постепенно в последвалите съвместни отношения. Помня майка и татко, той беше 15-тина години по голям, много хубав, с висок морал, била му е подчинена, когато и прави предложение и т.н. Но аз не помня романтика в отношенията им. Тогава се чудех за какво им е това, след като татко е изключително отговорен, далновиден и свестен към семейството си. Но, мама от време навреме протестираше, че и липсвало специалното внимание, жестовете, разходките и т.н. Сега, когато съм на средна възраст напълно я разбирам...но просто няма идеални мъже. Най-важното е да имаш спокоен семеен живот, изпълнен с доверие към човека до тебе....и физическо привличане естествено.Но,само уверен в себе си, интелигентен мъж може да изгради такива отношения.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар