IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спрете флиртаджийските му пориви спрямо вас

26 февруари 2014 12 00

Бъдете ясни, категорични и в никакъв случай мили

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Жените са суетни същества и обичат вниманието. Но не всяко внимание е желано! Колкото и да ви е приятно, когато ви свалят и флиртуват с вас, има мъже, които са истински трън в задните части. Особено тези, които не приемат „не“ за отговор... но те са рядкост.

Ако ви сваля момче/мъж и това не ви е приятно, първото, което трябва да направите, е да спрете да флиртувате с него (ако сте започнали да го правите). Вероятно той ще си помисли, че се правите на недостъпна, затова не бъдете мила в отказа си, а категорична и ясна.

Как да спрете флиртаджийските му пориви

Ако момчето, което ви сваля, е ваш не много близък приятел, направете следното:

1. Кажете му, че поведението му не ви допада. Ако младежът постоянно ви отваря вратите, купува ви цветя и ви казва колко сте секси, отрежете го на средата на изречението, вместо да му се усмихвате свенливо. Кажете му в лицето, че ви дразни начинът, по който ви говори.

2. Обяснете му, че вече сте заета. Най-лесният начин да се отървете от него е, като му заявите, че вече си имате гадже. Или пък всеки път, когато се опита да бъде мил с вас, говорете му за друг мъж и го сравнявайте с него. Това може и да го вбеси, но накрая ще схване идеята.

3. Той е просто ваш приятел. Когато флиртува с вас, му кажете, че го намирате за смущаващо, защото е ваш приятел и не трябва да ви говори по този начин.

4. Текстови игрички – избягвайте да му пишете SMS-и, особено вечер. Много лесно ще попаднете в капана на флирта, ако редовно му отговаряте на съобщенията, особено в малките часове на нощта.

5. Нека ревнува. Станете близка с някой мъж и напълно игнорирайте вашия сваляч. Даже флиртувайте пред него с другия. Има голяма вероятност той да се вбеси, че го пренебрегвате и в този момент използвайте извинението, че той е ваш приятел и че трябва да започне да се държи като такъв.

6. Изхвърлете го напълно от живота си. Ако вече сте опитали всичко и сте се уморили тотално от опитите му да ви сваля, просто го отрежете грубо и прекратете всякакъв контакт с него.

Как да спрете флиртуването на човек, който е ваш близък приятел

Това е малко по-сложно, защото може наистина да го харесвате като човек и да не искате да го загубите като приятел. Ето и какво да направите в този случай:

1. Спрете „играта“ му още в самото начало. Избягвайте да му давате знаци, с които му показвате, че поведението му е приемливо. Дори един невинен жест за него може да бъде стимул да продължи с флирта.

2. Излейте му „студена вода“. Попарвайте всеки негов опит за флирт и дори използвайте саркастични забележки, когато той вкара някоя реплика в тази посока. Може да го засрамите 1-2 пъти, за да разбере, че нямате никакво намерение да се закачате с него.

3. Покажете отегчението си. Всеки път, когато той започне да ви сваля, се правете на силно отегчена. А ако каже нещо по-палаво, игнорирайте забележката му и замълчете, дори да настъпи неловко мълчание. Когато погледнете към него и заговорите, сменете темата.

4. Не оставайте насаме с него. Ако той е ваш приятел, няма да посмее да ви сваля пред други хора и ще поиска да остане насаме с вас. Не го позволявайте. Ако ви покани на кино или на кафе, влачете със себе си винаги приятелки или откажете, измисляйки си някаква причина.

5. Без интимни разговори. Може и да сте много близки, но докато не осъзнае, че не можете да бъдете повече от приятели, не си говорете с него за нищо по-интимно.

6. Попитайте го в прав текст дали ви сваля. Той ще се почувства неловко, ако директно му зададете въпроса: „Ти, сваляш ли ме? Ако е така спри, защото не съм заинтересована. Ние сме просто приятели“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Katnip ( преди 10 години )
Истината е, че човек трябва да е по-груб в отказа, за да стане ясно. С добра дума не става.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )