IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се възползвате максимално от онлайн запознанствата

2 март 2014 11 47

Да срещнете партньор в интернет вече е напълно нормално

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След като вече почти всеки човек има регистрация в някоя социална мрежа, процесът на онлайн запознанства идва някак естествено. Вече никой няма да ви погледне учудено, когато му кажете, че вие и гаджето ви сте се срещнали в интернет. Всъщност много успешни връзки са започнали именно по този начин. Разбира се, този метод за „търсене на партньор“ крие своите опасности и вие винаги трябва да имате едно на ум. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да извлечете максимума от интернет запознанствата:

1. Бъдете подготвени за преувеличения. Първото правило при онлайн запознанствата е да предположите, че човекът отсреща преувеличава. Това обаче не означава, че той непременно иска да ви заблуди. Някои хора смятат, че ще изглеждат по-привлекателни, ако намалят или увеличат с няколко години възрастта си, или пък добавят няколко сантиметра към своята височина. Това е като информацията в автобиографията ви, която също може да е „подобрена“, за да увеличите шансовете си за намиране на работа. Приемете преувеличенията, преди да разберете кое всъщност е вярно.

2. Не издавайте своя адрес. Не казвайте къде живеете, преди да се чувствате напълно спокойни с човека от интернет пространството. Най-вероятно този, с когото си пишете не е „психо“, но все пак запазете личната информация за себе си, особено ако решите, че вече не желаете да си общувате с него. Имайте предвид, че някои хора могат да бъдат много упорити и да не искат да приемат факта, че не желаете да комуникирате с тях. Винаги поставяйте своята лична безопасност на първо място.

3. Не разкривайте твърде много информация. Най-добре ограничете своята видима информация в профила си и не я споделяйте, преди да опознаете човека. Не се поддавайте на онлайн заблудата, че всеки там ви е приятел. Запомнете също така, че не сте длъжни да отговаряте на всичко и имате пълно право да замълчите по някои въпроси.

4. Бъдете гъвкави. Имате ли определена представа какъв трябва да бъде вашият партньор? Проблемът при повечето хора е, че имат прекалено завишени изисквания към своя евентуален партньор и е почти невъзможно да намерят точно това, което искат. Това не бива да ви разочарова. Много успешни връзки са започнали, дори когато партньорите не са били сигурни доколко е подходящ другият. Все пак придържайте се към това, което искате, но бъдете отворени и за други възможности.

5. Бъдете наясно със своите изисквания. Вие може да направите компромис с качествата на своя партньор, но не бива да правите компромис с това, което искате от една връзка. Ако някой човек не може да покрие някое от вашите основни изисквания, значи определено няма място при вас.

6. Превърнете го в нещо забавно. Преди всичко гледайте на запознанствата в интернет като на нещо забавно. Вие едва ли ще срещнете желания човек от първия ден, седмица или дори месец – така че опитайте се да се забавлявате през това време. Може дори никога да не срещнете точния партньор в онлайн пространството, но пък може да създадете някое и друго приятелство.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари