Бъдете честни със себе си и погледнете в любовното си минало. Има ли раздяла, за която смятате, че е била грешка и за която към днешна дата съжалявате? Понякога разделянето на двама души не е за добро, понякога те грешат и не постъпват правилно. Как обаче човек може да е сигурен, че е пуснал правилния човек да си тръгне от него?

В случай, че този въпрос ви гложди често, значи определено имате повод да се замислите. Вместо да се самоизмъчвате с въпроси от сорта на: „Ами ако той беше най-хубавото нещо в живота ми?“, „Трябва ли да се върна при него?“, най-добре преценете трезво ситуацията. Разберете кои са знаците, подсказващи ви, че сте направили грешка и сами преценете дали сте изпуснали правилния човек:

1. Вие продължавате да мислите за него всеки ден.

Може би не буквално всеки ден от седмицата, тъй като това би било мания. Но, ако много често се сещате за бившия си партньор, това определено не е добре. За да мислите толкова за него, значи това е човек, който е оказал голямо влияние върху вашия живот.

2. Все още чакате да срещнете някой мъж, който да ви впечатли повече.

Всеки сравнява новия човек в живота си с този преди него или този, който до този момент стои най-високо в личната му класация. Ако вече е минало дълго време от раздялата ви с даден човек и вие все още не можете да харесате друг, това определено не говори добре за вас.

Още по темата

3. Не сте обичали никой друг толкова много и искрено, дори да сте обичали отново.

Човек никога не може да обича всичките си партньори по един и същи начин. Много хора имат големия късмет да се влюбват повече пъти в живота си, но всеки път в малко по-различни нюанси.

Всъщност може да се каже, че любовта има по-силен ефект от наркотиците. Когато човек е влюбен, в тялото му се отделят хормони на щастието – каквото влияние имат и синтетичните наркотици. Човек се пристрастява към усещането, както към дрогата, най-хубавата любов винаги е най-запомняща се. И човек винаги търси нещо, което да бъде на същото ниво или дори по-високо.

4. Този човек е повлиял много на личността, която сте в момента.

Някои хора идват в живота ни и оставят тайна следа в него. Някои хора имат толкова силно влияние, че чак е плашещо. Ако смятате, че някои от нещата, които правите, говорите, мислите и т. н. са повлияни от въпросен човек, значи той определено не е случаен за вас.

5. С него сте правили най-страхотния секс в живота си.

Може би техниката му е била много добра или просто химията помежду ви е била огромна и супер интензивна. Всъщност и двете неща могат да бъдат верни, тъй като сексът може да бъде животински и романтичен в същото време. Каквато и да е причината да харесвате толкова секса с даден човек, това никак не е добре, ако искате да продължите живота си без него.

Снимка: Thinsktock

6. Ако този човек има нужда от вас, вие ще зарежете всичко и ще му помогнете.

Подобно поведение от ваша страна показва още колко много ви е грижа за бившия ви партньор. Все пак вие поставяте всичко в настоящето след него, който е останал в миналото.

7. Вашият живот не е станал по-добър, след като сте се разделили с този човек.

Разбира се, всеки от нас има красиви спомени от миналото си. Едни от най-запомнящите се спомени са именно с участието на други хора и най-вече с любимите ни хора. Ако най-добрите спомени, които имате в живота си, са с даден човек, това може би оправдава вашите страхове.

8. Всеки път, когато се сетите за него, на лицето ви има усмивка, последвана от прикрито чувство на тъга.

Когато човек се усмихва, това означава, че той е щастлив. Тоест въпросният човек е олицетворение на щастие във вашия живот, което вие сте оставили да си тръгне. Чувството на тъга след това идва именно заради факта, че сега не сте с този човек.

9. Въпреки че знаете, че е твърде късно, ви се иска да не е така.

Може би дори не смеете да го признаете пред себе си, но искате да се съберете с този човек. Какво по-голямо доказателство за това, че наистина сте направили грешка?