IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е резервният мъж на половинката ви

19 ноември 2014 12 28

Жените имат план Б, ако връзката с вас не потръгне

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мъжете често проявяват излишна самоувереност, що се касае до техните половинки. Мнозина забравят, че дамата им може бързо да ги смени и се чувстват спокойни и сигурни в нея. Ново изследване обаче ги предупреждава да стоят нащрек, защото според него има 50 % шанс представителките на нежния пол да си имат резерва, в случай, че връзката им не потръгне.

Гадже „план Б“ често е стар приятел, който винаги е изпитвал по-големи симпатии към нея, се казва в британско изследване, в което участие взели над 1000 жени.

Експертът по връзките Кристи Хартман има малко по-различна теория. По думите ѝ дамите мислят предварително какво да направят, ако връзката им се окаже неуспешна, но това невинаги е свързвано с намирането на нов партньор. Освен това жените според нея са борбени и няма да се откажат от гаджето си още при първия скандал и да притичат в прегръдките на друг. Те просто намират утеха в мисълта, че има и друг мъж, който ги желае и чака.

„Това е рисков мениджмънт. Без значение колко страхотен е партньорът ви, обвързването е риск. Нещата могат всеки момент да избухнат. Идеята за втори план е по-скоро като успокоително“, обяснява Кристи.

Специалистката сравнява женското мислене с мъжките фантазии. За нея то е равносилно на това мъжът да си мечтае за секс със сервитьорката или секретарката си, докато любимата му си е изградила абстрактна реалност с друг мъж. Това е защитен механизъм и не е заплаха за връзката, нито гаранция, че жената бързо ще се озове при конкурента.

„Единственото, което трябва да ви вълнува е, да направите така, че план А да сработи“, предупреждава Хартман.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари