IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че вече сте го преживели

11 декември 2014 14 01

И сте готови да продължите напред

Кадър от филм "Blended"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филм "Blended"; Снимка: outnow.ch

Раздялата винаги е неприятна, независимо дали е по ваше желание или не. Винаги има някой страдащ и наранен. Някой, който се измъчва дълго време, след като отношенията му с любимия човек са приключили. Животът е толкова непредсказуем, че в един момент вие сте тези, които изоставяте, а в следващия – вас ви изоставят.

Ако в момента се намирате в „следразделен“ период, вероятно нямате търпение да продължите живота си начисто и най-сетне да преодолеете човека, който не е пожелал да бъде с вас.

Следващите знаци показват, че вие определено сте преживели бившата си половинка и сте напълно готови да продължите напред. В колкото повече знаци разпознавате себе си, толкова по-добре за вас!

1. Не си проверявате постоянно телефона.

Напълно нормално е да очаквате съобщение или обаждане след раздялата си с някого. Когато обаче достигнете до момента, в който вече не изпитвате необходимост постоянно да си проверявате телефона, значи определено вече не сте обсебени от бившия си и успешно го забравяте.

2. Не ви пука дали той е продължил напред.

Какво по-хубаво от това да видите бившата си половинка с друг човек и това по никакъв начин да не ви се отрази негативно? Да осъзнаете, че бившият ви вече си има друга и това да не бъде болезнено за вас, е сигурен знак, че вие вече сте го преживели.

3. Не го следите постоянно във Facebook.

Само който не е правил подобно нещо, може да нарече следенето на бившия във Facebook и всички други социални мрежи „ненормално“ или „психарско“. Всъщност едва ли има човек, който е успял да устои на желанието да види какво се случва с бившия му любим човек – как я кара, къде ходи и най-вече с кого. В случай, че вече все по-рядко отваряте профила му във Facebook, значи все по-рядко мислите за него.

4. Осъзнавате, че всъщност сте научили нещо от тази връзка.

Това е друг знак, че вече сте надмогнали раздялата и бившия си. Когато осъзнаете урока от провалената си връзка – това е истински знак за зрялост. Може би сте научили нови неща за себе си, за това какво искате от човека до вас и т. н. Със сигурност поглеждането върху раздялата от този ъгъл е много добър знак. Освен това е хубаво да знаете, че все пак не сте си изгубили времето, дори да сте били с неподходящ човек.

5. Вие все по-рядко мислите за него.

От първоначалните 24 часа в денонощието, мислите ви за него обсебват все по-малка част от деня ви. И това е нещо много, много хубаво. Вече дори песните не „крещят“ за него и провалената ви връзка. Вие си спомняте както добрите времена, така и лошите – преодолели сте фазата на „розовите очила“, в която той е принцът на белия кон.

6. Успели сте да се справите с чувствата си.

Преживяването на раздяла е изключително емоционален период. Във вас бушуват много чувства, които не може да овладеете. Същите тези чувства обаче ви карат да се чувствате толкова зле и да страдате, така че когато осъзнаете, че вече имате контрол над тях, определено е добър знак. Със сигурност ще ви трябва известно време, но ще успеете да туширате всички любовни чувства.

7. Чувствате искри на привличането.

Какъв по-сигурен знак, че сте готови да продължите напред, ако се чувствате привлечени към друг човек? Ако все още страдате за бившия си, обикновено не желаете да чувате за никой друг мъж. Така че да прехвърчат искри между вас и друг представител на силния пол определено е знак, че сте забравили бившия си и провалената си връзка. Трябва обаче да бъдете сигурни, че привличането ви е реално, а не се дължи само на факта, че се чувствате самотни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари