IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че ще провалите връзката си с големи очаквания

2 януари 2016 11 45

6 знака, че искате прекалено много от партньора си

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Много хора провалят връзките си, защото се мислят за твърде добра партия. Тези индивиди не могат да разберат, че също не са перфектни и си имат своите недостатъци, като всеки един човек.

Много проучвания показват, че очакванията на хората влияят пряко на тяхната удовлетвореност от романтичната им връзка. Понякога твърде високите очаквания не са обективни и основателни. 

Именно заради своето голямо самочувствие някои хора правят грешки спрямо половинката си, които могат да са пагубни. Те считат, че партньорът им трябва да задоволява всичките им нужди и/или желания, но не са готови да правят същото в замяна.

Ето и шест начина, по които тези хора, провалят своите връзки чрез неразумните си изисквания:

1. Смятат, че партньорът им не е достатъчно добър за тях

Ако смятате, че сте твърде добри за половинката си и че ​​заслужавате повече, значи очевидно грешката си е във вас. Защо сте започнали изобщо връзка с този човек? Ако нещо в него/нея ви липсва, вие е очакват твърде много от тях? Ние сме отговорни за нашето собствено щастие, това не е работа на някой друг да ни направи щастливи.

2. Обсебени са от недостатъците на партньора си

Ако сте се съсредоточили само върху грешките и недостатъците на партньора си и сте склонни да пренебрегвате всички прекрасни негови качества, то вашата критичност ще провали отношенията ви все някога. Всички правим грешки и имаме недостатъци - никой не е перфектен.

3. Очакват техният партньор да чете мислите им

Това е една от най-честите грешки, които много хора допускат във връзката си. А именно да искат и да очакват техният партньор да знае точно какво искат те, без да му казват, тоест да чете мислите им. Само дългогодишните партньори, които се познават много добре, успяват донякъде да разгадават мислите си и то не винаги и не на 100 процента.


4. Искат половинката им винаги да им съчувства

Взискателните хора смятат, че по право заслужават партньорът им винаги да им влиза в положението и да им съчувства. Той трябва да ги разбира и да се грижи за тях. Когато те са в лошо настроение, той трябва да е внимателен, когато са разстроени, той трябва да се опита да ги развесели, когато са напрегнати - да ги остави на спокойствие и т.н. Е, проблемът е, че тези хора не правят същото за половинката си.

5. Те смятат, че партньорът им е извадил късмет с тях

Ако се чувствате велик човек - умен, красив, успешен и т.н. и смятате, че половинката ви трябва да е благодарна на съдбата, че е с вас, то вие имате сериозен проблем. Замисляли ли сте се, че не виждате нещата реално? Може би вие сте късметлията в тази връзка. Може би човекът до вас е твърде свестен, за да търпи голямото ви его? По-добре се опитайте да забележете качествата на своята половинка, отколкото да разсъждавате върху своите невероятни позитиви.

6. Когато се ядосат на партньора си, те започват да мечтаят за нова връзка

Ако всеки път, когато вашият партньор ви разочарова или ядоса, вие започвате да мислите за нова връзка, значи вие считате, че сте прави, във всеки един спор с половинката. Вие смятате, че когато нещата се объркат в отношенията ви, другият по право е виновен Опитайте се да направите преоценка на собственото си поведение, защото за една стабилна връзка е нужно и двамата партньори да полагат усилия. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари