IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо няма нищо лошо в статуса „необвързани“

26 юни 2015 10 29

Кои са предимствата на живота без любим човек

Кадър от филма "Sex and the City 2"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Sex and the City 2"; Снимка: outnow.ch

Всеки човек се стреми към любовта. Все пак едва ли има някой, който иска да прекара живота си самотен или в постоянни лутания между различни партньори. Всички копнеем да открием точния човек, благодарение на който да бъдем изцяло удовлетворени от живота си.

Може би именно поради тези причини в обществото съществува мнението, че щом сте необвързани, значи сте недоволни и нещастни, а пък обвързването сякаш е гаранция за автоматично щастие.

Всъщност, това изобщо не е така – първо, защото в живота си ние попадаме на много неподходящи партньори, с които в края на връзките си се чувстваме по всякакъв начин, но не и щастливи.

И второ – времето, в което сте необвързани в никакъв случай не е загубено и човек, който няма половинка до себе си, може да се чувства напълно пълноценен и щастлив от живота, който живее.

Ако все още не сте убедени, прочетете причините, заради които няма нищо лошо в това да бъдете необвързани:

1. Показвате, че не снижавате стандартите си

Много хора смятат, че ако човек е необвързан, това означава, че не може да си намери някого. Всъщност обаче означава, че той умее да чака и е въоръжен с достатъчно търпение, докато срещне правилния човек. В повечето случаи това е правилната тактика.

2. Имате време да опознаете себе си

Най-важната връзка, която ще имате някога, е тази със самите себе си. Така че е здравословно и задължително да опознаете личността си, преди да я свързвате с тази на някой друг. Това ще ви спести много нерви, неразбирателства и грешни „принцове“. Знаейки от какво точно имате нужда, много по-лесно ще го намерите.

3. Сблъсквате се с по-малко драма

За съжаление, в много случаи любовните отношения са съпътствани с много драма – бивши партньори, настояща лоша връзка, скандали, изневери и т. н. Човек, който е необвързан, си спестява всички тези излишни негативни емоции.

4. Може да пътувате на воля

И не става въпрос само за обичайните пътувания до близки дестинации. Може да се запишете в някоя организация за доброволци и да отидете за няколко месеца в другия край на света. Или пък да се запишете да учите в чужбина, без да се притеснявате дали сте способни да поддържате връзка от разстояние. Свободни сте да пътувате и да живеете, където пожелаете. Сладка свобода!

5. Имате възможност да откриете своите страсти

Когато нямате половинка, чиито интереси малко или много да оказват влияние върху вас, вие може да откриете кои са нещата, които наистина будят интереса ви. Може би някое нестандартно хоби, изискващо повече време? Чудесно – вие го имате! Докато сте необвързани сте напълно способни да изследвате това, което ви харесва.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари