IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещате ли се със самовлюбен?

11 декември 2015 16 00

Издайнически знаци, които ще ви подскажат

Кадър от филма "Blended"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Blended"; Снимка: outnow.ch

И така – най-после срещате някой, който е всичко, което сте искали до този момент: чаровен, страстен, интелигентен, вълнуващ. Но както знаете, нищо в този свят не е перфектно и все някъде се крие „капан“, който или може да надхитрите, или просто да се хванете в него.

Твърде „перфектните“ хора могат да бъдат самовлюбени. По простата причина, че наистина притежават много чудесни качества, хората ги харесват и самочувствието им лети към небето. Как обаче да разберете дали се срещате с нарцисист?

Обикновено тези личности се характеризират с арогантно поведение, липса на емпатия към другите хора и необходимост от възхищение. Звучи ли ви познато? Ако да, проверете дали половинката ви говори или пък прави някои от следните неща:

„Достатъчно за теб. Нека поговорим за мен“

Нарцисистите постоянно изпитват нужда да говорят за себе си, ето защо не издържат дълго време да слушат за някой друг, било това и техния настоящ партньор. Те с удоволствие ще се възползват от всяка възможност, за да се самоизтъкнат.

„Аз изглеждам добре и съм щедър“

Повечето нарцисисти са изключително романтични и очарователни. Вашият партньор ви ухажва с грандиозни романтични жестове? Може би има и тъмна страна на цветята, шоколада и скъпите подаръци. Нарцисистът не се интересува от това как тези неща ви карат да се чувствате. Той просто иска да го обичате.

„Нека го караме по-кротко“

Да започнете сериозна връзка с нарцисист е много трудно. Обикновено той използва фрази като: „Страхувам се, че ще ме нараниш“, защото не желае да се обвързва. Така че, ако чувствате, че отношенията ви с този човек няма да се развият както желаете, време е да го оставите.

Ядосва се, когато не става по неговия начин

Нарцисистите искат всичко да се получава така, както те пожелаят. И най-малкото нещо, което не им харесва, може да се превърне в сериозен проблем. Често дори и избухват. Дори да ви се извинят, методът им никога не се променя.

„Заслужавам най-доброто“

Когато излизате на вечеря или просто на заведение през деня със своята половинка, забележете по какъв начин той се държи с персонала. Обикновено нарцисистите са изключително груби и пренебрежителни, а това трябва да е голям предупредителен флаг за вас. Тези хора смятат, че заслужават най-доброто, дори това да е с цената на унижението на другите.

„Всички мои бивши са луди“

Разбира се, че това е пълна лъжа и не може всички жени преди вас да са с психични проблеми. Проблемът се крие единствено и само във вашия партньор.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари