IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докосвай ме...Романтично

31 юли 2008 20 51

Дългите връзки се нуждаят от свежа струя, не чакайте той да поема инициативата, вие сте на ход

Докосвай ме...Романтично

Сещате ли се за онзи филм от миналата година – „Сблъсъци“.

Почваше със страхотен монолог, от който става ясно, че жителите на Лос Анджелис изобщо не се докосват помежду си, дори в претъпканото метро. Страхотна метафора за съвременния начин на живот, няма нужда от обяснение.

Често се сблъскваме с нея, даже в отношенията си с партньора. Какво се случва с вашата дългогодишна връзка? Всичко е страхотно, пълна идилия, само дето в момента страстта е намаляла и отношенията ви са малко рутинни.

Намерихте се, в началото беше лудо изживяване. Но трябваше да станете от леглото и да се върнете към работата си, роднините и другите ежедневни отговорности.

А напоследък сте позабравили да се целувате за "добро утро" или да правите някой ваш интимен ритуал за събуждане. Рядко се засичате за хапване или под душа, излизате поотделно с приятели, а и не ходите при родителите си заедно.

Време е да спрете за малко и да пробвате доброто старо лекарство – романтиката. Дребните жестове и малките промени обикновено правят чудеса и действат ободряващо на връзката. Ще ви дадем няколко съвета, пък вие си знаете най-добре.

- Вашата половинка е човек, който има своите недостатъци и преимущества. Не го приемайте като даденост. Той е свободен индивид, който няма задължението да се включва във вашия живот, когато имате нужда. Обратния случай също важи.

- Показвайте му колко е специален за вас. Тогава ще разберете и вие какво означавате за него. Вечеря на свещи и ароматен релаксиращ душ или вана може би ви звучат банално. Но помните ли кога правихте нещо подобно за последен път?

- Сега е момента да проявите въображение – вие добре познавате този човек. Направете нещо ново заедно, зависи дали си падате по скокове с бънджи и рафтинг или имате интерес към рисуването. Можете да спортувате двамата или дори да направите ремонт в жилището си.

- Ако сте много различни, просто му организирайте неочаквана разходка за уикенда. Няма нужда да споменаваме за секси тоалетите и еротичното бельо, те се подразбират като задължителни.

- Подаръкът е още един начин да му покажете колко е важен за вас. Със сигурност и той ще се сети колко отдавна не ви е изненадвал с цвете, бижу или някоя романтична дреболия.

- Разговаряйте непрекъснато, по всеки повод. Споделяйте му и го предразполагайте да споделя, обсъждайте успехите и проблемите си. Общувайте по всеки възможен начин, дори чрез Интернет. Чатът не е само за самотници, това е лесен и достъпен начин за комуникация.

- Докосвайте се всеки ден, така засилвате усещането си за близост. Следващият път, когато излезете на разходка, се хванете за ръце, както в началото на вашата връзка. Прегръдката и целувката са интимни жестове, които ви карат да се чувствате добре, създават топлина и настроение.

Не сме ви разкрили някоя революционна стратегия за съживяване на отношенията с партньора ви. Само ви дадохме няколко съвета, за да не забравяте, че вие сте неговата муза. Останалото е във ваши ръце.

КоментариКоментари