IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 тайни на успешните двойки

13 юни 2016 14 05

Основната им тайна е, че те избягват драмата на всяка цена

Мила Кунис и Аштън Кътчър са картина на щастието; Снимка: splashnews.com

Мила Кунис и Аштън Кътчър са картина на щастието; Снимка: splashnews.com

Поддържането на силна, здрава и стабилна връзка с партньора не е лесна работа. Това е мисия, за която всеки човек, който иска да бъде щастлив с половинката си, трябва да полага усилия.

Освен усилия, успешната връзка изисква добри намерения, внимание и упорита работа.

Щастливите двойки разбират или интуитивно усещат, че ако искат да изградят дългогодишни отношения, трябва да избягват някои основни капани, които водят до раздели.

А ето и основните шест тайни на успешните взаимоотношения:

1. Партньорите не нарушават доверието помежду си.

Доверието е едно от най-важните неща за успеха на една връзка. Според много изследвания недоверието между партньорите може да „разяде“ връзката с годините. Успешните двойки знаят колко важно е да си вярват, да се подкрепят, да се уважават и да си бъдат опора един на друг.

2. Те държат гнева си под контрол.

Гневът е естествена човешка емоция и израз на чувствата, но успешните двойки знаят, че експлозивните, нараняващи изблици никога не завършват добре. Същото важи и за спотаената злоба. Гневът не е грях, но е много важно да внимавате какво ще излезе от устата ви, докато сте ядосани. Бракът ви няма да оцелее, ако всеки път, когато се карате с половинката си вие бълвате груби критики по негов/неин адрес и показвате презрение към личността му/ѝ. Успешните двойки развиват умения за насочване на гнева си към решаване на проблема, а не към задълбочаването му.

3. Те не избягват трудните теми за разговори.

Във всяка здрава връзка, има моменти, когато партньорите нямат съгласие помежду си. Различните гледни точки са нещо нормално, въпросът е да се стига до някакъв консенсус или разрешаване на проблема. Щастливите партньори действат като екип, който посвещава време за да подобри комуникацията помежду си.

4. Те не си раздават удари под кръста.

Партньорите в успешните двойки избягват да отиват твърде далеч, когато са си ядосани един на друг. Те нарочно избягват усложняването на нещата с излишна драма или с удари под кръста.


Тези двойки спорят, карат се, но гледат конфликтите им да не причиняват непоправими щети на връзката им и затова обикновено стигат до компромиси.

5. Те никога не използват секса като оръжие.

Партньорите в една двойка може да се различават като сексуално желание. Възможно е единият да има по-голямо либидо от другия и пак двамата да имат успешни взаимоотношения. Проучванията показват, че успешните взаимоотношения се крият в това партньорите да намерят точния ритъм на сексуалната си връзка, която удовлетворява и двамата. Сексът никога не би трябвало да се използва като оръжие, като вид манипулация или като наказание.

6. Те не позволяват емоционалната дистанция помежду им да расте с времето.

Във всеки един брак има периоди, в които партньорите се чувстват по-близки и периоди, в които имат нужда от известна дистанция. Чувствата на близост и копнеж за взаимност са на приливи и отливи. Но в здравата връзка нито една от страните не е готова да се примири с усещането за отчуждение. Ако емоционалната дистанция продължи прекалено дълго, една от страните може да започне да недоволства и това да доведе до изневяра.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари