IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наръчник за мъжете за ПМС

23 декември 2016 16 00

Дали биха оцелели след подобно нещо?

Наръчник за мъжете за ПМС

Предменструалният синдром (ПМС) е постоянна тема за шеги и закачки от страна на силния пол. Мъжете обичат да пускат пиперливи коментари за сметка на жените по темата, макар че никога не са изживявали подобно нещо и едва ли биха го издържали.

Може би ако господата си бяха направили труда да разучат малко повече какво точно представлява това състояние, нямаше да са толкова смели в шегичките и щяха да са по-разбиращи към половинките си и останалите жени. Нека им помогнем:

1. Чувствата на жените се променят заедно с тялото им

Уголемяването на гърдите и спазмите в корема не са единствените признаци на ПМС. Настроенията им също се променят постоянно и те нямат никакъв контрол върху тях.

2. ПМС не е периодът на самия цикъл, а времето преди това

Той започва седмица преди „главното събитие“ и тогава хормоналният дисбаланс е в своя пик.

3. Хормоните не могат да бъдат контролирани

По тази причина и вашата половинка е ту изнервена, ту усмихната, ту крещяща. Не ѝ се подигравайте и не я винете, в тялото ѝ е пълен хаос.

4. Копнежът за „джънк фууд“ е нормален

Когато хормоните бушуват, пристъпите на глад за странни храни са напълно нормални. И ако тя поиска сладолед в 5 сутринта, не спорете, просто ѝ го осигурете.

5. ПМС-ът е различен при всяка жена

Мъжете трудно дефинират признаците на ПМС, защото при всяка жена той е различен, Някои са депресирани, други агресивни, трети не могат да спрат да се тъпчат със сладко, а четвърти нямат апетит. Истината е, че не е нужно да знаете всички симптоми, достатъчно е да изучите как вашата половинка реагира в този период от месеца и да се съобразявате с това.

6. Подуването не е измислица, нито е плод на мързел

Колкото и странно да звучи, по време на ПМС и на самия цикъл, жените задържат много повече вода, коремът им често се подува и кантарът ги дава с 1-2 кг повече. В никакъв случай не коментирайте теглото ѝ и визията ѝ в тези дни от месеца.

7. Умората е постоянен спътник на ПМС

Тя не се лигави като ви казва, че е уморена, след като е отишла само до кварталния магазин. Отново виновни са хормоните, чиито резки смени на нивата лишават жените от тонус и енергия. В периода на ПМС тя може да лежи цял ден, дори като цяло да е супер активна личност.

8. Това не е нещо, което може да бъде поправено

Знаем, че искате да оправите всичко и да си спестите главоболията покрай нейния ПМС. Но един аспирин няма да излекува главоболието ѝ, нито пък болките. Затова просто се примирете, че това ще се случва всеки месец и се заредете с търпение и бъдете разбиращи и толерантни, макар че реално не разбирате съвсем какво се случва в нейното тяло.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари