Повечето от вас са минавали през фазата „почти“ във връзка. Това е периодът, в който излизате по срещи с някого, но още не сте решили дали искате той да е само приятел или нещо повече. Ако този момент продължи дълго време, това може да се окаже емоционално изтощително и непродуктивно за отношенията ви и вероятно е по-добре да сложите край. Освен ако усещате истинска тръпка или се разтапяте всеки път, когато го видите – тогава давайте смело и допуснете отношенията ви на друго ниво.

В случай, че трябва да разкарате вашето „полугадже“ ето какво да направите:

1. Не се мотайте

Колкото повече се бавите, толкова по-объркани ще бъдете. А той дори няма представа какво му кроите. Ако отношенията ви не отиват наникъде, какво чакате?

2. Сложете граници

Вашият партньор може да бъде ваш приятел, но може ли приятелят ви да бъде и ваш партньор? Дори не се опитвайте да отговаряте на този въпрос, защото няма значение дали отговорът е „да“ или „не“. Точно това е в основата на проблема. Дръжте нещата прости и поставете граници.

3. Бъдете директна

Кажете му го в прав текст. Няма нужда да шикалкавите или да браните чувствата му. По-лошо ще е, ако го подведете и му оставите надежди.

4. Не бъдете емоционални

Да, в моментът, в който приключите връзката си, ще изпитате някаква празнота. Ще ви липсва приятелят и партньорът, който „не сте имали“. За да не се депресирате, пригответе сака, отидете на кино или клубче с приятели... разсейте се!

5. Придържайте се към решението си

Трудно е, но каквото трябва да бъде направено, трябва да бъде направено. Не забравяйте, че ако вземете думите си назад и започнете пак тези отношения, в даден момент ще трябва да минете през етапа на раздялата и тогава ще бъде по-тежко. Не искате това, нали?