IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите от това да ви сложат рога

4 февруари 2018 16 15

Изневярата е повече от разбито сърце

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всяка от нас изпада в ужас при мисълта за предателство и изневяра, но за съжаление никой не е застрахован от тях. И както мъдрите хора обичат да казват: „Всяко зло за добро“, може да погледнете на изневярата под друг ъгъл – а именно, тя носи и някои ползи.

Как „жертвата“ може да се окаже победител?

Според онлайн изследване на 5000 души, инициирано от учени от университета „Бингамтън“ в Ню Йорк, 85 % от хората са преживели раздяла поне веднъж в живота. Жените, които са оцелели след изневяра на партньора си, са станали по-силни и по-умни след преживяването.

Резултатите показват още, че жените, окичили се с рога, са се сдобили с тъй-наречената „по-висока интелигентност към партньора“, която им позволява да избират следващата си половинка много по-внимателно заради преживяното. Това води до създаване на по-сериозни и здрави връзки за в бъдеще.

Покрай изживяната болка от изневярата, дамите израстват емоционално и като личности и стават по-силни и уверени. Допълнителен „плюс“ от изневярата е и желанието им да се развиват към по-добро. Често след като са установили, че имат рога, жените започват да се самообвиняват и дори да не се смятат за достатъчно красиви, умни, достойни за въпросния неверник. Това ги подтиква да променят външността си, гардероба си и дори да започнат някакво ново занимание, което по-нататък им помага да разгърнат личността си.

В подобни тежки моменти, лесно могат и да отсеят и верните приятели. Те са готови да слушат отново и отново сълзливите истории на по вино и да плюят по неверника без значение от причините за постъпката му. Следващия път, когато видите унила и страдаща жена, която се жалва, че са ѝ изневерили, вие гледате трансформация в прогрес...

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари