IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да напълнеете от любов?

30 октомври 2018 16 00

Защо мъжете пускат коремче, а дамите захвърлят диетите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Виждате много семейни мъже, които са пуснали коремче и любовни дръжки. Огледайте се и в половинките им – доста от тях също са се позапуснали. Идва логичният въпрос: Напълнява ли се от любов? Защо когато си намерят половинка, много хора му отпускат края? Сигурно се досещате за част от отговорите, но има и още!

Изследването

Австралийско изследване, в което са взели участие 15 000 души показва, че от любовта и връзките числото на кантара се покачва. Изводите идват след измерване на индекса на телесната маса преди и след влюбване.

Стремежът да изглеждате по-атрактивни намалява

Сред основните причини в промяната на физиката е липсата на стремеж да изглеждате атрактивни и секси. Вече сте си намерили половинка и това ви прави по-мързеливи откъм лична поддръжка и намалява желанието ви да се конкурирате с другите от вашия пол.

Прекарвате повече време на закрито

Влюбените двойки особено в началото на връзката си, предпочитат да се уединяват и да се отдават на романтични занимания, най-вече на закрито Животът ви става по-заседнал и по-малко активен, което веднага се отразява на външния ви вид.

Нездравословните навици на партньора

С какъвто се събереш, такъв ставаш! Ако партньорът ви обича нездравословни храни и не е фен на движението, има голяма вероятност да ви „подхлъзне“ и с времето да придобиете неговите вредни навици.

Хормони

Когато сме влюбени, тялото се зарежда с хормоните на щастието допамин и окситоцин. Но знаете ли, че тези хормони ви карат да жадувате храни като шоколад, бисквитки и други пълни с калории не особено здравословни снаксове?

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари