IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нуждаете ли се от почивка във връзката си?

8 май 2019 16 15

Разберете като сверите чувствата си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Във връзките се стига до един момент, в който вероятно ви се иска да си починете от половинката. Дори да се обичате, съвместното съжителство си има своите тежки моменти, в които ви идва нанагорно и ви се иска да се откъснете от него. Или пък започвате да си задавате тежките въпроси: Искам ли да съм с него? Обичам ли го още? Имаме ли изобщо бъдеще? Когато се откъснеш от ситуацията, е доста по-лесно да видиш цялостната картинка по по-обективен начин.

Ето и какво ще ви подскаже, че е време да си вземете „почивка“ от половинката:

1. Карате се постоянно

Дори споровете да стигат до някакъв резултат накрая, помежду ви се трупа напрежение и негативизъм, които може да ескалират дори в моментите, в които нямате причина за спор. За да се освободите от цялата тази негативна енергия и настройка е хубаво да се откъснете от половинката си поне за малко и да видите дали това ще доведе до нещо позитивно.

2. Чувствате апатия, когато сте заедно

Тръпката вече я няма, а това поражда още куп други въпроси. Имайте предвид, че след като мине периодът на влюбване, няма да изпитвате същата страст и пеперуди в корема. Но ако отношението ви към партньора е апатично, това е червено флагче, което се нуждае от внимание. Проверете дали дистанцията помежду ви може да възроди някакви позитивни чувства.

3. Имате нужда от пространство

Усещате, че се задушавате, дори всичко между вас да е наред. Имате нужда да останете сами, но не за час-два, а за доста по-дълго време. Важно е да намерите подходящ начин да обясните това на половинката си, за да ви разбере правилно и да не доведе до пропаст помежду ви.

4. Намирате се на кръстопът

Намирате се в период от живота си, в който не знаете накъде да поемете. Това води до вътрешно напрежение, объркване, ниско самочувствие. Накратко – чувствате, че ще експлодирате и не можете да си намерите място и присъствието на половинката в живота ви в този момент само утежнява нещата. Дори той да е напълно добронамерен и разбиращ.

5. Искате да опитате нещо ново и различно

С възрастта човек променя желанията, нуждите и плановете си и нерядко има други цели. Може да искате да карате стаж в чужбина или да смените работата си с такава в друг град? Иска ви се да се включите в някоя благотворителна инициатива и да пътувате на мисия до Африка, за да помогнете на деца в нужда? В подобни ситуации връзката ви е изложена на сериозно изпитание и е по-добре да си дадете почивка, докато се отдавате на авантюристичните си желания.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари