IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да си намерите половинка в Тиндър?

11 ноември 2018 16 15

Вземете предвид следните уловки

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

От сайтовете за запознанства през социалните мрежи до приложенията за запознанства – човешките отношения стават все по-дигитализирани и романтиката от физическото ухажване и флирт очи в очи почти изчезна. И ето, че много жени и мъже по света избират именно мобилни приложения като Тиндър, за да си търсят половинка… или нещо друго.

Всеизвестен факт е, че повечето мъже в този социален формат са на лов за краткотрайни плътски забавления и нищо повече. Но статистиката показва, че има и немалко реализирани връзки и бракове между хора, запознали се в Тиндър.

И все пак преди да се впуснете, изпълнени с романтични пориви и замечтан поглед в това приложение, е хубаво да имате следното предвид.

1. Много от потребителите ползват чужди снимки

Много хора слагат свои снимки отпреди 5-10 години, които не отговарят на реалността. Много ползват филтри и Фотошоп, което също прави снимката напълно манипулативна. Накратко, досущ както при останалите социални канали – измамите със снимките продължават да са силно актуални.

2. Невярна информация

Много по-лесно е да бъдеш излъган от някого, когото не виждаш и не можеш да усетиш физически. На практика думите му чертаят във въображението ти един образ, който може да е далече от действителността. Не вярвайте сляпо на всяка дума, която чувате. Доста популярна е лъжата за физическия ръст. В 2 от 3 срещи мъжът на практика е по-нисък, отколкото в действителност.

3. Обвързаност

Ако той упорито твърди, че сте единствената жена, с която си пише, почти на 100 % лъже. Дори да няма снимки с жена, това също не означава, че няма такава в картинката, че дори и деца. Някои мъже, които откровено търсят забавление, не крият какъв е семейният им статус (женен/разведен/със или без деца), но може да попаднете и на много, които го правят. Както забелязвате искреността в каналите за комуникация не еволюират с годините. Тогава има ли смисъл да търсите връзка на подобно място?

Безспорно е по-лесно да разгледате „каталога“ с мъже в Тиндър, отколкото да търсите някого, който да ви впечатли в тъмна дискотека. Ала лесното невинаги е по-ефикасно. Ако търсите мъж, който да ви предложи повече от удоволствие за една/няколко вечери, трябва да отделите повече време за комуникация преди лична среща и да прецените максимално детайлно с какъв човек си пишете и доколко той отговаря на представата, която изгражда у вас.

За целта обърнете внимание върху:

1. Снимките – забравете за мъже, които позират голи в банята, с пури по заведения или седнали върху капака на някоя кола. Шансът да са прекалено големи ценители на нощния живот и женската красота е голям, която означава, че няма да ограничат свободата си за да влязат във връзка.

2. Информацията – макар и малка, човек, който си е направил труда да напише нещо смислено (било то и на друг език), означава, че в него все пак тече някаква мисъл и той държи да се представи по определен начин. В доста от тези кратки описания на личността се крие истинска информация за самия човек или поне подсказва дали е дървен философ, клоун, семпъл и фокусиран върху работата/забавленията човек или някой романтик/циник.

3. Общи познати и интереси. Тъй като Тиндър има пряка връзка с Facebook, при разглеждане на потенциални половинки, вие можете да видите кои отбелязани в социалните мрежи интереси съвпадат и дали имате общи познати. Второто е особено полезно, тъй като можете да поискате референция за човека от въпросния познат, особено ако разговорът се задълбочи.

4. Разстояние. Едно от предимствата на Тиндър е, че показва разстоянието между вас и човека, когото сте си набелязали. Доста по-вероятно е да имате връзка с човек, който е близо до вас, отколкото с някого, който живее в чужбина.

5. Instagram. Много от посетителите на Тиндър са вързали Instagram профилите си с приложението и можете да разгледате повече снимки. Така ще прецените дали има манипулация в избраните за профила в приложението или не и дори при разглеждане да научите още неща за съответния човек.

Извод

Ако търсите половинка в Тиндър, все едно търсите игла в купа сено. Но тази игла е реална и съществува, така че се въоръжете с търпение и се пригответе да целунете много жаби, докато намерите принца.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари